A paradicsom az egyik legszebb és legjobb zöldség a világon. Szereti a sót, a cukrot, a borsot, az olívaolajat, a fokhagymát és a zöldfűszerek többségét is. Szóval a paradicsom elég népszerű az alapanyagok és a szakácsok körében is, mert sok hozzávalóval remek párost alkot, és nagyon sokféleképpen lehet használni. A bruschetta az egyik legegyszerűbb és legalapvetőbb paradicsomos étel, mégis az illat- és ízkavalkád ami ezzel a remek előétellel jár egyszerűen fantasztikus.
Hozzávalók (4 személyre)
4 nagy paradicsom
8 levél friss bazsalikom
1 nagy gerezd fokhagyma
4 nagy szelet fehér kenyér
jó minőségű olívaolaj
só, bors
A kenyérszeleteket félbevágjuk és kenyérpirítóban megpirítjuk. A fokhagymagerezddel jó alaposan bedörzsöljük a kenyeret. Ezután olívaolajjal megkenjük.
A paradicsomok zöld részét kivágjuk, erre nem lesz szükség, majd a húst kockákra vágjuk. Egy tálba tesszük, sózzuk és borsozzuk. A bazsalikomleveleket vékony csíkokra vágjuk.
A kenyérszeletekre halmozzuk a paradicsomot és a csíkokra vágott bazsalikomot, majd még egy kevés olívaolajat locsolunk rá és tálalhatjuk is.
Hülye fejjel azt hittem, hogy a normál adag elég lesz nekünk vacsorára, ehhez képest gyártottam még plusz két adagot mivel az első szeletnél Ati közölte velem, hogy akkor ebből jöhet még 5-6 darab. Na de ennél nagyobb bókot nem is kaphat a szakács, nem?