B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Bruschetta

2011.06.28. 10:06 Benyeszke

A paradicsom az egyik legszebb és legjobb zöldség a világon. Szereti a sót, a cukrot, a borsot, az olívaolajat, a fokhagymát és a zöldfűszerek többségét is. Szóval a paradicsom elég népszerű az alapanyagok és a szakácsok körében is, mert sok hozzávalóval remek párost alkot, és nagyon sokféleképpen lehet használni. A bruschetta az egyik legegyszerűbb és legalapvetőbb paradicsomos étel, mégis az illat- és ízkavalkád ami ezzel a remek előétellel jár egyszerűen fantasztikus.


Hozzávalók (4 személyre)
4 nagy paradicsom
8 levél friss bazsalikom
1 nagy gerezd fokhagyma
4 nagy szelet fehér kenyér
jó minőségű olívaolaj
só, bors

A kenyérszeleteket félbevágjuk és kenyérpirítóban megpirítjuk. A fokhagymagerezddel jó alaposan bedörzsöljük a kenyeret. Ezután olívaolajjal megkenjük.

A paradicsomok zöld részét kivágjuk, erre nem lesz szükség, majd a húst kockákra vágjuk. Egy tálba tesszük, sózzuk és borsozzuk. A bazsalikomleveleket vékony csíkokra vágjuk.

A kenyérszeletekre halmozzuk a paradicsomot és a csíkokra vágott bazsalikomot, majd még egy kevés olívaolajat locsolunk rá és tálalhatjuk is.

Hülye fejjel azt hittem, hogy a normál adag elég lesz nekünk vacsorára, ehhez képest gyártottam még plusz két adagot mivel az első szeletnél Ati közölte velem, hogy akkor ebből jöhet még 5-6 darab. Na de ennél nagyobb bókot nem is kaphat a szakács, nem?
 

Szólj hozzá!

Címkék: olasz kenyér recept paradicsom előétel

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr953021062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása