B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Csirke kukoricapehelyben

2011.09.01. 09:13 Benyeszke

Azért szeretek hazajárni, mert rengeteg kincsre bukkanhat az ember a nagy ház különböző pontjain. A garázsban rendszeresen horgászok magamnak olyan háztartási kellékekből amiket Anyu több hónapra felhalmoz, a nappaliban minden fontos szaklap (Best, Nők Lapja) megtalálható hetekre visszamenőleg és plusz bónusz, Anyu olyan receptújságokat vesz amiket én nem. Így mindig találok valami gyöngyszemet, ez a mexikói csirke is ilyen.


Hozzávalók (4 személyre)
60 dkg csirkemell
1 mk erőspaprikakrém
liszt
kukoricapehely
só, bors
olaj

Saláta
6 paradicsom
2 avokádó
1 fej lilahagyma
fél csokor korianderzöld
1 lime leve
só, bors
1 ek méz

A csirkemellből szeleteket vágunk, kiklopfoljuk, majd sóval, borssal fűszerezzük és megkenjük csípős paprikával.

A húst „panírozni” fogjuk, ehhez kell liszt, egy tálban jó hideg víz és a kukoricapehely, amit durva morzsás állagúra összetörünk. A csirkemellet először lisztbe, majd vízbe és kukoricapehelybe, megint vízbe és megint pehelybe forgatjuk. Ha készen van, lefedve félretesszük.

A salátához az avokádónak kivesszük a magját és kanállal kivájjuk a húst, ezt kockákra vágjuk, tálba tesszük és pár csepp lime levet facsarunk rá, hogy ne barnuljon meg.

A paradicsomot megmossuk és felkockázzuk, a hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk. Mindkettőt az avokádóhoz keverjük. A salátát sóval, borssal és mézzel ízesítjük és aki szereti a csípőset egy kis piros chilipaprikát is vághat bele. Végül az egészet megszórjuk durvára vágott korianderzölddel. Tálalásig hűtőbe tesszük.

A hús sütéséhez olajat hevítünk (annyit, hogy a húst ellepje), majd oldalanként pár perc alatt aranybarnára sütjük a szeleteket. A salátával tálaljuk.

Az ízek fantasztikusak, az egésznek kicsit mexikói ízvilága van, tényleg nagyon jó, érdemes kipróbálni.
 

Szólj hozzá!

Címkék: csirke saláta mexikói könnyű vacsora

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr673194746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása