Azért szeretek hazajárni, mert rengeteg kincsre bukkanhat az ember a nagy ház különböző pontjain. A garázsban rendszeresen horgászok magamnak olyan háztartási kellékekből amiket Anyu több hónapra felhalmoz, a nappaliban minden fontos szaklap (Best, Nők Lapja) megtalálható hetekre visszamenőleg és plusz bónusz, Anyu olyan receptújságokat vesz amiket én nem. Így mindig találok valami gyöngyszemet, ez a mexikói csirke is ilyen.
Hozzávalók (4 személyre)
60 dkg csirkemell
1 mk erőspaprikakrém
liszt
kukoricapehely
só, bors
olaj
Saláta
6 paradicsom
2 avokádó
1 fej lilahagyma
fél csokor korianderzöld
1 lime leve
só, bors
1 ek méz
A csirkemellből szeleteket vágunk, kiklopfoljuk, majd sóval, borssal fűszerezzük és megkenjük csípős paprikával.
A húst „panírozni” fogjuk, ehhez kell liszt, egy tálban jó hideg víz és a kukoricapehely, amit durva morzsás állagúra összetörünk. A csirkemellet először lisztbe, majd vízbe és kukoricapehelybe, megint vízbe és megint pehelybe forgatjuk. Ha készen van, lefedve félretesszük.
A salátához az avokádónak kivesszük a magját és kanállal kivájjuk a húst, ezt kockákra vágjuk, tálba tesszük és pár csepp lime levet facsarunk rá, hogy ne barnuljon meg.
A paradicsomot megmossuk és felkockázzuk, a hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk. Mindkettőt az avokádóhoz keverjük. A salátát sóval, borssal és mézzel ízesítjük és aki szereti a csípőset egy kis piros chilipaprikát is vághat bele. Végül az egészet megszórjuk durvára vágott korianderzölddel. Tálalásig hűtőbe tesszük.
A hús sütéséhez olajat hevítünk (annyit, hogy a húst ellepje), majd oldalanként pár perc alatt aranybarnára sütjük a szeleteket. A salátával tálaljuk.
Az ízek fantasztikusak, az egésznek kicsit mexikói ízvilága van, tényleg nagyon jó, érdemes kipróbálni.