B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Körteleves kéksajttal

2011.08.24. 08:50 Benyeszke

Hiába őszi gyümölcs a körte, Anyuék hoztak párat a hétvégén és már eléggé kezdtek ramatyul kinézni úgyhogy valamit kezdenem kellett velük. Amúgy nem szeretem a körtét mert folyton az jut róla eszembe, amikor otthon a kertben kellett szedni és nagyjából három kosárnyi darázs társult mellé, néha egy-egy szegény körtében több volt a darázs mint a körte. Ettől még ha már leszedték nekem és tuti darázsmentes minden, nagyon szívesen megcsinálom rumos párolt körtének vagy körtetortának, ez a leves most új találmány, de egész jó.


Hozzávalók (4 személyre)
6 körte
4-5 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
1 citrom leve
1 dl tej
2 dl habtejszín
3 ek méz
csipet só
10 dkg márványsajt

A körtéket meghámozzuk, a magházat kivágjuk, majd a gyümölcshúst darabokra vágjuk. A körtét lábasba tesszük a szegfűszeggel és a fahéjjal együtt, annyi vizet öntünk rá amennyi ellepi, majd belefacsarjuk a citrom levét és föltesszük főni.

A tejszínt jól lehűtjük.

Ha a körte teljesen megpuhult, a léből kihorgásszuk a fahéjat és a szegfűszeget majd a levet a gyümölccsel együtt összeturmixoljuk. Kicsit hűlni hagyjuk, közben felverjük a tejszínt.

A tejet óvatosan hozzákeverjük a körtéhez, majd a felvert tejszínt is hozzáadjuk. Mézzel és egy csipet sóval ízesítjük.

Tálalásnál a leves tetejére kéksajtot morzsolunk.
 

Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcs könnyű sajt krémleves

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr703175236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása