B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Ami mindig jól sikerül

2011.09.28. 08:53 Benyeszke

Vannak helyzetek, amikor az ember igenis meggyőzheti magát és környezetét arról, hogy a főzés nem nehéz. Időigényes lehet, macerás talán, de nehéz semmiképpen. Persze krumplit és hagymát kell pucolni, a húst meg kell mosni és a kezed tiszta fokhagyma lesz ahogy a francos nyomón próbálod átimádkozni az anyagot.

Ha viszont jobban megnézzük a dolgot, pofonegyszerű a képlet: krumpli és hagyma karikára, rá a megmosott húsdarabok, ízesítésnek fokhagyma, parmezán, só és bors. Egy tepsibe rendezzük és 180 fokon sütjük, a vége felé felvehetjük a hőmérsékletet 200 fokra.

Az a szép ebben az egytálételben, hogy ezerféleképpen variálható, a krumpli mellé jöhet szinte bármilyen zöldség, gomba vagy esetleg baconszalonna is, a hús bármilyen állattól származhat, lehet karaj, hátszín vagy egyszerű csirkerész is, a lényeg, hogy nagyobb darab hús legyen egyben.


Hozzávalók (4 személyre)
6 egész csirkecomb / 1 konyhakész darabolt csirke / 2 szűzpecsenye / 80 dkg karaj egyben
1 kg burgonya
2-3 fej hagyma
2-3 paradicsom
3 gerezd fokhagyma
4 ek reszelt parmezán
1 ek vaj

A zöldségeket meghámozzuk, félkarikára vágjuk, a tepsiben elrendezzük, meglocsoljuk olívaolajjal. Ráreszeljük a fokhagymát és megszórjuk a parmezán felével. Ezután rátesszük az ágyra a sóval és borssal bedörzsölt húst, ha egyben van akkor lehetőleg középre.

Alufóliával letakarva kb. egy órát sütjük 180 fokon , majd szabadon még 40-45 percet. Az utolsó 20 percben rászórjuk a maradék parmezánt és a vajat kis forgácsokban eloszlatjuk a köreten.

Elrontani egy esetben lehet, ha odaég, egyébként semmi baj nem történhet.

Ennek a receptnek a felturbózott változata a legnagyobb szerelmem, sokkal több vajjal és olyan remek kiegészítőkkel mint a petrezselyem vagy a citromhéj.
 

1 komment

Címkék: klasszikus hús egytálétel

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr813261974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2011.09.29. 12:46:39

A konyha művészete türelemjáték sokszor! Én, a gyors és türelmetlen típus hosszú éveket szerettem a konyhában sütni, főzni. Még a mai napig is óriási imádattal főzök...
Ismerek olyan nőket, akik egyenesen utálnak (!) a konyhában valamit is csinálni! Ezt soha nem fogom megérteni... :)
Jó a blogod!!!
Finom!!!!
süti beállítások módosítása