Hogy rohadna meg. Pedig az ötlet alapvetően tök jó volt, még így is ehető lett, attól eltekintve hogy az utolsó pár szelet húst bunda nélkül kellett megsütnöm. A megégett fehér szezámmag nem egyenlő a fekete szezámmaggal. Előbbi sokkal büdösebb és nem mellesleg keserű is. Tehát az első könnyű (direkt nem diétás vagy fogyókúrás) vacsora: csirkemell joghurtos pácban és szezámos bundában.
Hozzávalók (4 személyre)
60 dkg csirkemell
1 nagy pohár joghurt
2 gerezd fokhagyma
2 ek szezámmag
zabkorpa
só, bors
olívaolaj
A joghurtot törlőpapírral kibélelt szitába öntjük és a levét hagyjuk lecsepegni egy edénybe. A sűrű krémhez reszeljük a fokhagymát és sóval és borssal erősen fűszerezzük. A csirkemellet kisebb vékony szeletekre vágjuk és a joghurtos pácba forgatjuk. Néhány órát állni hagyjuk.
Egy tányérban összekeverjük a szezámmagot annyi zabkorpával hogy a hússzeleteket bele tudjuk forgatni.
Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk és a zabkorpába forgatott húst hirtelen megsütjük. Sajnos a szezámmag tényleg baromi gyorsan megég.
A kész húst párolt/sült zöldségekkel tálaljuk.
Szeressétek a zabkorpát mert csodaszer. Joghurtba keverve, vagy tejben zabpehellyel főzve kiváló reggeli és egy kanálka mehet a süteményekbe is nyugodtan.