A mai bevezetés érzelmes lesz. Tegnap már megpróbáltam ezt a rendkívül bonyolult szendvicset elkészíteni, de baromira odaégettem. Majd a sok megpróbáltatástól kínomban hozzávágtam a cuccot a konyhai csempéhez. Talán földhöz is vertem volna magam, de viszonylag régen volt felmosva és azért a teljes elkeseredettségnek is van határa. Mivel ez az utolsó csepp volt a pohárban erőt vett rajtam a „már erre sem vagyok képes” érzés és rendkívül sajnáltam magam. Ma újra nekiugrottam és csodák csodája sikerült.
Hozzávalók (2 személyre)
4 nagy vékony szelet kenyér
1 paradicsom
3-4 dkg vaj
10-10 dkg gouda és cheddar sajt
Egy serpenyőt szárazon felforrósítunk. A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük. A paradicsomot vékony karikára vágjuk.
A kenyérszeletek egyik felét megvajazzuk és egy szeletet a vajas felével lefelé a serpenyőbe teszünk. Erre reszelt sajt, paradicsom, megint sajt és végül egy másik kenyérszelet kerül vajas oldallal felfelé.
Ha az alsó szelet már pirul, óvatosan fordítsuk meg a szendvicset, hogy a másik oldal is megpiruljon.
Gyakran kell forgatni mert könnyen odaég, különösen a második szendvics, mert akkor már teljesen forró a serpenyő.
Ha mindkét oldal megpirult, tányérra tesszük a szendvicset, félbevágjuk és lehetőség szerint azonnal fogyasztjuk míg a sajt olvadt.
Meleg teával vagy egy pohár borral tök jó vacsora, és hiába tűnik egy szendvics kevésnek a készítés közben, végül elég lesz. Olyan ez mint a spacecake. Attól mert nem érzed azonnal a hatást nem kell még egyet benyomni.