B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Tészta baconnel és borsóval

2011.02.04. 15:11 Benyeszke

Úristen, ilyen szar napot biztosan csak tudatosan lehet kreálni, mert olyan nincs, hogy minden ennyire összejöjjön. Még az se dob fel, hogy a tegnapi vacsora maradékát nyamnyogom ebéd gyanánt így délután három óra felé. Nincs bevezető szöveg, mert az összes agysejtem elhalt az elmúlt 7 órában. Allah növessze nagyra a fületeket!

Hozzávalók (4 személyre)
200 g száraztészta (mindenképpen rövid tészta, penne, fusili, farfalle)
1 nagy fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
100 g bacon
100 g fagyasztott borsó
300 ml zsíros tejszín
1 ek petrezselyemzöld
parmezán
só, bors


A tésztát sós, olívaolajos vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. Így nem ragad össze. A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk. A bacon szalonnát csíkokra vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk.

A szószhoz egy ferde falú serpenyőben olívaolajat hevítünk és megpároljuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzadjuk a szalonnát és ropogósra sütjük. Ez szerintem nem annyira lehetséges, mert akkor a hagyma vagy pürés lesz vagy megég, de mindenesetre pirítjuk a szalonnát.

Ha a szalonna közel ropogós, felöntjük a tejszínnel és folyamatos kavargatás közben a felére forraljuk a szószt. Sóval és borssal ízesítjük. Végül hozzáadjuk a borsót és néhány perc alatt készre főzzük a mártást. A kifőtt tésztát beleforgatjuk, jól összekeverjük. A legvégén megszórjuk petrezselyemzölddel. Tálaláskor a tésztára reszelt parmezánt szórunk.
 


Van egy rejtvényem a számotokra: ugye a rizottó azért kapott 2-es osztályzatot, mert Ati „nem rizottós”. Na most ez a tészta azért kapott 2-est mert Ati „nem tésztás”. Ööö mi a fene van? Most mindkettő szar volt, de nem akart rosszat mondani, vagy – és ő ezt állítja – annyira húscentrikus, hogy egy húsmentes ételnek nagyon oda kell tennie magát a hármasért?! Finoman rámutattam, hogy a bacon a húsfélék családjába tartozik, de ez sem hatotta meg.

Nekem ez a tészta nagyon ízlett, részben azért mert bacon imádó vagyok, részben pedig azért, mert a sós és az édes kombinációja verhetetlen. Az érdekes, hogy ezt Gordon kölyökmenünek aposztrofálja…hát nem hiszem, hogy a bacon jót tesz a gyereknek a zsíros tejszínnel párosítva.

Azt hiszem fogok írni egy ódát a bacon szalonnához. És persze megosztom majd veletek a világ legzsírosabb és legegészségtelenebb szendvicsét, ami hosszú távon tuti szívbajhoz vezet.
 

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro recept gordon ramsay pasta bacon

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr232638725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása