B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Pirítós zöldborsópürével és mozzarellával

2011.02.27. 11:16 Benyeszke

Gordon Ramsay-t imádni vagy utálni lehet. Egy arrogáns beképzelt alak, és sajnos sokszor derülnek ki róla olyan dolgok amik nem segítik a pozitív imázs kialakítását. Például, hogy a Hell’s Kitchen nyertesei közül a legtöbb nem megfelelő formában, vagy egyáltalán nem kapta meg a megígért nyereményt. Viszont Gordon papa egy dolgot nagyon tud: főzni. Az alábbi előétel is olyan, hogy a hozzávalók alapján nem gondolná senki, hogy finom lehet. Pedig nagyon is az!

Hozzávalók (6 személyre)

400 g zöldborsó

125 g mascarpone

1 zacskó mini mozzarella

2 ek reszelt pecorino

3 ciabatta

olívaolaj

só, bors 

A borsót ha fagyasztott, hagyjuk felengedni, majd pár perc alatt megfőzzük sós, forrásban lévő vízben. Ha friss, akkor kifejtjük és utána főzzük meg. Utóbbinál kb 1 kg héjas borsó szükséges ehhez a mennyiséghez. Mindkét esetben a lényeg az, hogy teljesen puhára főzzük a borsót. Ha kész, leszűrjük és pár percig hűlni hagyjuk.

A borsót és a mascarponét 2 evőkanál olívaolajjal, valamint kevés sóval és borssal turmixgépbe vagy aprítógépbe tesszük és pürésítjük. Ha az állaga megfelelő, a pürét egy tálba tesszük és ha szükséges még adunk hozzá sót és borsot.

A kenyeret szeletekre vágjuk, méghozzá úgy, hogy egy ciabatta négy szelet legyen. Ehhez először keresztben majd hosszában vágjuk félbe a kenyeret. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és megpirítjuk benne a kenyérszeleteket, mindkét oldalon.

Most következik az összeállítás: a kenyérszeletre halmozunk pár kanál zöldborsópürét, erre kerül egy mini mozzarella golyó, félbetépve. Ezután pecorino sajtot reszelünk a tetejére és óvatosan meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.

Mióta mennek ezek a főzős műsorok a tévében, sokszor eljátszok a gondolattal, hogy milyen menüt készítenék ha én lennék a házigazda. Ez a pirítós nagy eséllyel indulna az előétel kategóriában.

Szólj hozzá!

Címkék: gordon ramsay gourmet zöldborsó előétel

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr822694365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása