A tészta neve első olvasásra biztosan érdekesebb mint ami valójában. Egyszer egy pizzéria étlapján találkoztam a Songoku pizzával és persze érdekelt mi lehet az, de egyből kiábrándultam belőle amikor kiderült, hogy sonka, gomba és kukorica van rajta. A névadás utólag visszagondolva ötletes, de akkor is másra számítottam. Ezen analógia alapján íme a csirgoku tészta (ennek tényleg a világon semmi értelme nincs), tehát csirkés-gombás-kukoricás tejszínes tészta.
Hozzávalók (4 személyre)
40 dkg csirkemellfilé
15 dkg morzsolt kukorica (konzerv)
20 dkg csiperkegomba
4 dl tejszín
1 gerezd fokhagyma
40 dkg száraztészta
parmezán
olívaolaj
só, bors
A tésztát sós-olajos vízben al dente állagúra főzzük, leszűrjük, majd hideg vízzel leöblítjük hogy ne ragadjon össze.
A csirkemellet kockákra vágjuk, a gombát megmossuk és felszeleteljük.
Egy mélyebb serpenyőben olívaolajat hevítünk és a csirkemellet pár perc alatt megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk és közepes lángon rázogatva sütjük.
Ha a hús majdnem puha, hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát majd óvatosan összekeverjük, nehogy összetörjön a kukorica. Ezután beleöntjük a tejszínt és belereszeljük a fokhagymát.
A szószt hagyjuk kicsit rotyogni, a tejszín egy idő után besűrűsödik. A végén ellenőrizzük az ízesítést. A kifőtt tésztát összekeverjük a szósszal, majd vékony parmezánforgácsokkal tálaljuk.