B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Csirgoku tészta

2011.08.22. 10:26 Benyeszke

A tészta neve első olvasásra biztosan érdekesebb mint ami valójában. Egyszer egy pizzéria étlapján találkoztam a Songoku pizzával és persze érdekelt mi lehet az, de egyből kiábrándultam belőle amikor kiderült, hogy sonka, gomba és kukorica van rajta. A névadás utólag visszagondolva ötletes, de akkor is másra számítottam. Ezen analógia alapján íme a csirgoku tészta (ennek tényleg a világon semmi értelme nincs), tehát csirkés-gombás-kukoricás tejszínes tészta.



Hozzávalók (4 személyre)
40 dkg csirkemellfilé
15 dkg morzsolt kukorica (konzerv)
20 dkg csiperkegomba
4 dl tejszín
1 gerezd fokhagyma
40 dkg száraztészta
parmezán
olívaolaj
só, bors

A tésztát sós-olajos vízben al dente állagúra főzzük, leszűrjük, majd hideg vízzel leöblítjük hogy ne ragadjon össze.

A csirkemellet kockákra vágjuk, a gombát megmossuk és felszeleteljük.

Egy mélyebb serpenyőben olívaolajat hevítünk és a csirkemellet pár perc alatt megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk és közepes lángon rázogatva sütjük.

Ha a hús majdnem puha, hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát majd óvatosan összekeverjük, nehogy összetörjön a kukorica. Ezután beleöntjük a tejszínt és belereszeljük a fokhagymát.

A szószt hagyjuk kicsit rotyogni, a tejszín egy idő után besűrűsödik. A végén ellenőrizzük az ízesítést. A kifőtt tésztát összekeverjük a szósszal, majd vékony parmezánforgácsokkal tálaljuk.
 

Szólj hozzá!

Címkék: olasz tejszín tészta gyors vacsora

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr833170480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása