Gordon Ramsay-t imádni vagy utálni lehet. Egy arrogáns beképzelt alak, és sajnos sokszor derülnek ki róla olyan dolgok amik nem segítik a pozitív imázs kialakítását. Például, hogy a Hell’s Kitchen nyertesei közül a legtöbb nem megfelelő formában, vagy egyáltalán nem kapta meg a megígért nyereményt. Viszont Gordon papa egy dolgot nagyon tud: főzni. Az alábbi előétel is olyan, hogy a hozzávalók alapján nem gondolná senki, hogy finom lehet. Pedig nagyon is az!
Hozzávalók (6 személyre)
400 g zöldborsó
125 g mascarpone
1 zacskó mini mozzarella
2 ek reszelt pecorino
3 ciabatta
olívaolaj
só, bors
A borsót ha fagyasztott, hagyjuk felengedni, majd pár perc alatt megfőzzük sós, forrásban lévő vízben. Ha friss, akkor kifejtjük és utána főzzük meg. Utóbbinál kb 1 kg héjas borsó szükséges ehhez a mennyiséghez. Mindkét esetben a lényeg az, hogy teljesen puhára főzzük a borsót. Ha kész, leszűrjük és pár percig hűlni hagyjuk.
A borsót és a mascarponét 2 evőkanál olívaolajjal, valamint kevés sóval és borssal turmixgépbe vagy aprítógépbe tesszük és pürésítjük. Ha az állaga megfelelő, a pürét egy tálba tesszük és ha szükséges még adunk hozzá sót és borsot.
A kenyeret szeletekre vágjuk, méghozzá úgy, hogy egy ciabatta négy szelet legyen. Ehhez először keresztben majd hosszában vágjuk félbe a kenyeret. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és megpirítjuk benne a kenyérszeleteket, mindkét oldalon.
Most következik az összeállítás: a kenyérszeletre halmozunk pár kanál zöldborsópürét, erre kerül egy mini mozzarella golyó, félbetépve. Ezután pecorino sajtot reszelünk a tetejére és óvatosan meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.
Mióta mennek ezek a főzős műsorok a tévében, sokszor eljátszok a gondolattal, hogy milyen menüt készítenék ha én lennék a házigazda. Ez a pirítós nagy eséllyel indulna az előétel kategóriában.