B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Joghurtos uborkaleves

2011.06.29. 09:36 Benyeszke

Amikor először felvetettem ennek a levesnek a lehetőségét, szép magyarosan el lettem küldve melegebb éghajlatra. Mondjuk nem is tudom mire számítottam, a férfiak általában nem lelkesednek az ilyen ételekért, de örömmel jelentem, hogy kóstolás után igencsak megváltozott a vélemény. Tény, hogy az eredeti recept nem írt fokhagymát, de szerintem nagyon is kell bele.


Hozzávalók (4 személyre)
3 kígyóuborka
3 dl sűrű joghurt
2,5 dl zöldségleves
2 gerezd fokhagyma
1 ek aprított mentalevél
4 pita
só, bors
olívaolaj

Először sűrű joghurtot készítünk. Ehhez szükségünk van egy nagy doboz kommersz joghurtra, egy szűrőre, papírtörlőre és egy edényre. A szűrőt kibéleljük két réteg papírtörlővel majd az edényre tesszük. A szűrőbe öntjük a joghurtot és hagyjuk lecsöpögni. A legjobb ha egész nap állhat. Szerintem az így készített joghurt sokkal jobb mint a bolti görögnek mondott.

Az uborkát meghámozzuk és felkockázzuk. Kb. 2 evőkanálnyi kivételével egy edénybe tesszük, ráöntjük a joghurtot és a zöldséglevest. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát és az apróra vágott mentát majd turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük. A kimaradt kockázott uborkát belekeverjük a levesbe.

A kész levest sóval és borssal erősen fűszerezzük majd legalább két órára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt a pitákat meglocsoljuk olívaolajjal majd forró serpenyőben megpirítjuk őket. Cikkekre vágva kínáljuk a leves mellé.


 

3 komment

Címkék: leves nyár recept zöldség

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr203023806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivétel 2011.06.29. 09:48:22

Nálunk is ezt kb én kóstolnám meg...:))) Bár ki tudja, egy próbát megért:)) végül is a gyümölcslevest is megeszik a fiúk:)

Benyeszke · http://besbe.blog.hu/ 2011.06.29. 10:51:20

@Kivétel: :D Ha nem lett volna benne fokhagyma vlsz kizártak volna a levessel együtt az erkélyre. De ilyenkor jön jól a főszabály nálunk vagyis mindenről csak kóstolás után lehet nyilatkozni

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2011.07.05. 16:53:58

Én is szoktam uborkalevest főzni, csak teljesen másképp és eddig mindenkinek ízlett, aki hajlandó volt megkóstolni. :) Ez a joghurtos is jól hangzik. :)
süti beállítások módosítása