B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Szalonnás újburgonya egytál

2011.05.11. 09:39 Benyeszke

A tegnapi eper után következzen egy másik olyan alapanyag ami miatt imádom a tavaszt. Amikor még otthon laktam, a tavaszi időszakban nagyon sokszor volt sült újkrumpli vacsorára, amihez mindig fokhagymás tejfölös uborkasalátát ettünk. Isteni finom volt. Az alábbi fogás egy kicsit rafináltabb de még így is nagyon egyszerű elkészíteni. Egy nagy benga néger készített valami hasonlót a TV Paprikán onnan jött az ötlet. A fickó abszolút nem hiteles, mert inkább pornófilmbe való de annyi baj legyen.


Hozzávalók (4 személyre)
1 kg apró újburgonya
15-20 dkg baconszalonna
15 dkg ementáli sajt
1 ek pirospaprika
só, bors
olívaolaj

Fontos, hogy az újkrumpli minél apróbb legyen. A krumplit lekapargatjuk, megmossuk és lobogó vízben 10 percig főzzük. Leöntjük róla a vizet és hagyjuk kigőzölni.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy tepsit kikenünk olívaolajjal, ebbe tesszük a félbevágott krumplikat. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a pirospaprikát, majd összerázzuk az egészet. 20-25 percig sütjük.

Közben a bacont csíkokra vágjuk, a sajtot lereszeljük.

20-25 perc után kivesszük a krumplit a sütőből és egyenletesen eloszlatjuk rajta a szalonnát. Feltekerjük 200 fokra a hőmérsékletet majd 10 percre visszatesszük a sütőbe a tepsit.

10 perc után ismét kivesszük, rászórjuk az ementáli sajtot és újabb 10 percre visszatesszük.

A kész burgonyát savanyúsággal vagy öntött salátával tálaljuk.

Az újburgonya nálunk elég megosztó dolog, mert Atinak keresztallergiája van rá, olyan rohamot kap amikor újkrumplit pucol, hogy ijesztő. Én viszont imádom, mert ugye nehezen kopik le az ujjakról és másnap is ott van az a jó illat.

Nagyon gyorsan el fog szállni ez a varázslatos időszak, úgyhogy egyetek minél több újkrumplit, ezerféle módon el lehet készíteni.
 

2 komment

Címkék: tavasz recept magyaros újkrumpli gyors vacsora

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr772895053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beacska 2011.05.11. 11:22:38

nnna, ez az, amit a fiam esténként rittyent magának ;)

Benyeszke · http://besbe.blog.hu/ 2011.05.11. 13:24:06

@beacska: tök jó! Én most csináltam ilyet először de nagyon bejött!
süti beállítások módosítása