B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Tonhalsaláta

2011.04.12. 11:49 Benyeszke

Sokszor eszembe jut, hogy nem eszünk elég halat és mostanában elég zöldséget sem. Így amikor  tegnap nagyon erőt vett rajtam az egészséges életmód iránti vágy, gyorsan összedobtam egy tartalmas tonhalsalátát. Az öntet Mautner Zsófitól származik, innen is nagy köszönet érte, mert a sült fokhagyma mindent feldob!



Hozzávalók (4 személyre)
1 fej jégsaláta
3 paradicsom
1 lilahagyma
fél kígyóuborka
2 doboz tonhalkonzerv
4 tojás
1 marék kesudió
magozott fekete olajbogyó

Öntet
6 ek olívaolaj
3 ek balzsamecet
1 kk mustár
4 gerezd fokhagyma
só, bors

A tojásokat keményre főzzük. A kesudiót száraz serpenyőben megpirítjuk.

A salátát, a paradicsomot és az uborkát feldaraboljuk, a hagymát meghámozzuk és félkarikára vágjuk. Ezeket egy nagy tálba tesszük.

A tonhalat amennyire lehet lecsöpögtetjük és darabokban a salátába keverjük. A kesudiót  és az olajbogyót szintén a zöldségekhez keverjük. A tojásokat meghámozzuk és négybe vágjuk őket, de majd csak tálaláskor tesszük a saláta tetejére.

Az öntethez a héjas fokhagymagerezdeket 180 fokon 20 percig sütjük, sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítve. Ha kész, meghámozzuk, összetörjük és a olajjal az ecettel és a mustárral simára keverjük. Közvetlenül tálalás előtt locsoljuk a salátára.

Szerintem nagyon finom saláta, friss fűszervajas bagettel még finomabb!
 

Szólj hozzá!

Címkék: saláta hal recept egészséges

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr392819855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása