B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Retro tésztasaláta

2011.03.22. 08:39 Benyeszke

Ezt a receptet már jó régóta ki akartam próbálni. Most, hogy már lehet kapni újhagymát meg hónapos retket elérkezett a megfelelő idő. Ez a saláta tökéletes házibuliba vagy egy (nem annyira) könnyű vacsorának is. Annyira retro íze van, szinte hiányzik mellőle a tormás sonkatekercs meg a sült csirkecomb aminek a kiálló csontjára olyan fehér papírt húznak.


Hozzávalók (6 személyre, ha van mellé hús)
30 dkg szarvacska tészta
20 dkg főtt sonka
15 dkg gouda sajt
1 csomó retek
1 csomó újhagyma
1 csokor kapor
fél uborka
3 ek majonéz
3 ek joghurt
1,5 ek fehérborecet
őrölt bors


A tésztát olajos-sós vízben al dente állagúra főzzük. Leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük, hogy ne ragadjon össze míg a saláta többi része elkészül.

Az uborkát meghámozzuk és kockára vágjuk. A retket és a hagymát megmossuk majd vékonyan felkarikázzuk.

A sonkát és a sajtot felkockázzuk, a kaprot finomra aprítjuk.

Egy kisebb tálban összekeverjük az öntet hozzávalóit: a majonézt, a joghurtot, az ecetet és a fűszereket.

Egy nagy (tényleg nagy) tálban összekeverjük a zöldségeket a sonkával és a sajttal, majd hozzáadjuk a tésztát. Legvégül a szószt is beleöntjük és az egészet nagyon alaposan összeforgatjuk. Érdemes egy kicsit állni hagyni a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.

Tökéletes választás hideg sültek, virsli vagy húsvéti sonka mellé.

 

Szólj hozzá!

Címkék: retro tavasz saláta recept házibuli főzés alapkönyve

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr972761310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása