Rachel Allen szerint szicíliai, tegnap rákerestem a neten, hogy mégse írjak nagy hülyeséget, és kiderült, hogy nagyjából 35 féle módon elkészített tésztát neveznek Pasta Siciliana-nak. Hát ez is egy közülük. Molto buono. 15 perc alatt elkészül.
Hozzávalók (4 személyre)
35 dkg száraztészta (rövid, vagyis penne, farfalle, fusili...)
20 db koktélparadicsom
4 szál szárzeller
10-12 dkg mozzarella sajt
2 gerezd fokhagyma
fél citrom
só, bors
olívaolaj
A tésztát sós, olajos vízben al dente-re főzzük.
A paradicsomokat negyedekbe vágjuk, a zellert feldaraboljuk. A fokhagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A mozzarellát apró darabokra vágjuk. Egy nagy tálban összekeverjük őket, majd sózzuk, borsozzuk és a fél citrom levét hozzáadjuk.
Ha a tészta megfőtt, leszűrjük és a zöldséges keverékhez adjuk. Egy kevés olívaolajat adunk hozzá és jól összekeverjük. Érdemes egy kicsit állni hagyni, hogy az ízek összeérjenek. Ezalatt a zeller egy kicsit megpuhul és a sajt megolvad.