Ugye mindenki ismeri az Old Spice reklámot? Na nem azt amit mostanában adnak, a férfi vagyok meg nő vagyok aztán mégse, hanem ennek a régi változatát, amikor a csávó a golfos résznél megáll, kiharap egy darabot az ütőből és azt mondja: Férfiaknak!
Na hát ez a szendvics is olyan. Férfiaknak való! Szigorúan sörrel és káromkodással.
A Nők Lapja konyha nyári számában az egyik rovatban Francsics Annamária olyan ételeket ajánl amiket a pasiknak készíthetünk a foci vb ideje alatt. Attila egyáltalán nem szereti a focit, így a különböző javaslatok, hogy mivel kínáljuk a férfit míg ő a meccseket nézi elég viccesen hatottak. Elvégre nem ragaszthattam a fotelba, hogy márpedig nézed fiam, mert van egy rakat recept férfiaknak focihoz, és azt ígérte az újság, hogy ha ezeket megfőzöm akkor én leszek a legmegértőbb és legjobban főző barátnő. A kettőnek szerintem nincs köze egymáshoz, de ezt írták, én meg eddigi életemben összesen kb. ötször voltam megértő emberekkel, szóval igazán szerettem volna az lenni, mondhatni potyára.
Szerintem a sportág legyen szabadon választható a szendvicshez, elvégre nem csak a foci létezik a világon. Régen én is szerettem, de amióta a szüleim megszállottak lettek elment a kedvem tőle, így sajnos visszacsúsztam abba a táborba, amelyik szívesebben nézi Diego-t (na Forlánt nem Maradonát) egy női magazinban mint a tévében. Ajánlom a darts-ot vagy a kő-papír-olló világbajnokságot.
Hozzávalók (4 személyre)
40 dkg darált marhahús
8 szelet kenyér (toast)
8 szelet sajt (lapka)
1 fej hagyma
1 tojás
2 ek mustár
1 ek ketchup
1 ek Worcestershire szósz (ezt vajon, hogy a fenébe kell kiejteni?!)
1 ek majonéz
paradicsom
só,bors
olaj
1 ek vaj
A hagyma felét apróra vágjuk, a másikat pedig felkarikázzuk. A paradicsomot felszeleteljük.
Az apróra vágott hagymát összekeverjük a hússal, majd ízesítjük a ketchuppal, a Worcestershire szósszal és 1 ek mustárral, meg persze sóval és borssal. Hozzáadjuk a tojást és jól összegyúrjuk a masszát. Négy lapos húspogácsát formázunk belőle és forró olajon oldalanként 2-3 perc alatt átsütjük őket.
A serpenyőben megolvasztjuk a vajat és a karikára vágott hagymát megdinszteljük benne. Utána megpirítjuk a kenyérszeletek egyik oldalát is, ehhez lehet, hogy kell még vaj.
A legfontosabb dolog következik, a szendvics összeállítása.
Kenyér (pirított oldalával kifelé) – megkenjük mustárral és majonézzel – sajt – paradicsom – hús – sajt – sült hagyma – kenyér (szintén pirított oldalával kifelé). Ezt lehet mantrázni és akkor nem kell 5 másodpercenként az újságot nézni, hogy úristen, hogy is van.
Ha ez megvan, akkor finoman összenyomjuk a szendvicset és átlósan kettévágjuk.
Köretként sütőben sült krumplit és egy 100-as Dipankrint ajánlok hozzá. Na jó nem vagyok merev, lehet Bilagit is. Aztán lehet, hogy csak én vagyok érzékeny gyomrú és a többségnek meg se kottyan egy ilyen kaja.
És ugye még egy kötelező elem van: Sört! Na de nem akárhogyan, Uraim tessék a tévé előtt ülve óbégatni az asszonynak, hogy hozza már a Kőbányai világost, mert egyébként nem lesz meg a fíling. Na jó ugorjunk 30 évet, és legyen mondjuk Heineken. Vagy amit akartok.
Tegnap nagyon mérges voltam, mert sehogy se sikerült jó képet csinálni a szendvicsről. Ráadásul Attila meg ott lábatlankodott, hogy „Kit érdekel a fénykép, együnk mááár”. Ennyit a támogatásról. Kb. úgy viselkedett, mint egy kutya amelyik védi a kajáját. Még jó, hogy nem harapta le a kezem.