B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Rachel Allen egy zseni!

2011.05.17. 10:41 Benyeszke

Általánosságban is nagyon bírom a csajt, de vannak olyan receptjei (vagyis inkább ötletei) amik tényleg zseniálisak. A titok az egyszerűség és a letisztultság. Nincs drága vagy ritka hozzávaló, az ízvilág friss, tiszta és egyszerű. Ez az újburgonya saláta nem hiányozhat a nyári grillpartikról, de nagyszerűen megállja a helyét gyors vacsoraként is.


Hozzávalók (4 személyre)
80 dkg apró újburgonya
1 csokor újhagyma
6-8 levél bazsalikom
fél csokor petrezselyem
1 citrom leve
olívaolaj
só, bors

Az újburgonyát lekapargatjuk és lobogó sós vízben 10-12 percig főzzük. Nagyon oda kell figyelni, semmi esetre se főjön szét, de ugye az se jó ha nyers marad. Ha kész, leszűrjük.

A hagyma zöld részét levágjuk, a maradékot megmossuk és karikára vágjuk. A zöldfűszereket durvára aprítjuk.

A krumplit egy tálba tesszük, hozzáadjuk a hagymát és a zöldfűszereket, ráfacsarjuk a citrom levét (lehet, hogy az 1 citrom kevés lesz) és meglocsoljuk olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk és kész is.

Sült hallal isteni finom! Tegnap éppen pangasius filé volt hozzá, paprikás lisztbe forgatva, mert ez a hal Atinál sehogy máshogy nem játszik.

Mivel a múltkor írtam a főtt krumpli-majonéz fétisemről így megosztom veletek, hogy nekem baromi nagy nehézséget okoz főtt krumpli alapú ételeket készíteni, mert szívem szerint még közben megenném az összes krumplit. De mivel felnőtt ember vagyok így nem teszem, de azért pár darabot elcsenek minőség-ellenőrzés céljából.

 

Szólj hozzá!

Címkék: saláta recept gyors vacsora friss íz

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr672910611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása