Általánosságban is nagyon bírom a csajt, de vannak olyan receptjei (vagyis inkább ötletei) amik tényleg zseniálisak. A titok az egyszerűség és a letisztultság. Nincs drága vagy ritka hozzávaló, az ízvilág friss, tiszta és egyszerű. Ez az újburgonya saláta nem hiányozhat a nyári grillpartikról, de nagyszerűen megállja a helyét gyors vacsoraként is.
Hozzávalók (4 személyre)
80 dkg apró újburgonya
1 csokor újhagyma
6-8 levél bazsalikom
fél csokor petrezselyem
1 citrom leve
olívaolaj
só, bors
Az újburgonyát lekapargatjuk és lobogó sós vízben 10-12 percig főzzük. Nagyon oda kell figyelni, semmi esetre se főjön szét, de ugye az se jó ha nyers marad. Ha kész, leszűrjük.
A hagyma zöld részét levágjuk, a maradékot megmossuk és karikára vágjuk. A zöldfűszereket durvára aprítjuk.
A krumplit egy tálba tesszük, hozzáadjuk a hagymát és a zöldfűszereket, ráfacsarjuk a citrom levét (lehet, hogy az 1 citrom kevés lesz) és meglocsoljuk olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk és kész is.
Sült hallal isteni finom! Tegnap éppen pangasius filé volt hozzá, paprikás lisztbe forgatva, mert ez a hal Atinál sehogy máshogy nem játszik.
Mivel a múltkor írtam a főtt krumpli-majonéz fétisemről így megosztom veletek, hogy nekem baromi nagy nehézséget okoz főtt krumpli alapú ételeket készíteni, mert szívem szerint még közben megenném az összes krumplit. De mivel felnőtt ember vagyok így nem teszem, de azért pár darabot elcsenek minőség-ellenőrzés céljából.