B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Óda a baconszalonnához

2011.08.08. 15:02 Benyeszke

Van nekem egy Főzés Alapkönyve nevű szakácskönyvem, amit évekkel ezelőtt elbitoroltam az akkori tulajtól és ma már olyan ramaty állapotban van, hogy szégyellném visszaadni. Meg nem is nagyon akarom. Mentségemre legyen szólva, hogy akartam a korábbi tulaj születésnapjára rendelni ilyen könyvet de magyarul nem lehet már kapni.

Lényeg a lényeg, hogy a könyv 17 alapélelmiszert listáz, amik nélkül ugyan lehet élni, de nem érdemes, és amik biztosan megmentenek az éhhaláltól ha oda kerül a sor. Az egyik a bacon. A baconszalonna rétegesen tartalmaz hús- és zsírszövetet, tisztes magyar nyelven ez a hasaalja-szalonna. A baconszalonna meg magyarra fordítva szalonnaszalonna. De ez már inkább szemantikai vita.

Ha van otthon bacon, már nem történhet velünk semmi rossz. Nyersen ugyan nem annyira remek (meg arra ott a kolozsvári szalonna), de megsütve bármilyen – és hangsúlyozottan bármilyen – ételt, alapanyagot fel lehet vele dobni. A füstös, sós, karakteres íz mindenhez passzol és nem mellesleg baromi finom is.

Mint tudjuk a bacon nem kifejezetten egészséges étel. Részemről jobban aggódom a gerincsérv és az ízületi bántalmak miatt, a szívem meg amúgy is gyorsan ver. Akkó’ meg nem mindegy?!


Reggelire:

Két szelet pirított toast kenyér között paradicsomos hagymás ragu (1 kis fej hagyma, 1 paradicsom nagy lángon megsütve), 1 tükörtojás és 1 szelet sült bacon. Kötelező átlósan félbevágni, hogy a tojás folyós sárgája beterítse a tányért. Nem munkábamenős reggeli ez, utána ajánlott ledőlni.

Kenyérrel:

Csak a legjobbakat érdemes megemlíteni:

Zsír szendvics
Ultimate zsírszendvics
Ultimate szendvics

Hússal:

Csirkemelldarabokat baconbe tekerünk és hirtelen kisütjük, igazi klasszikus, főleg nálunk
Véres marhasteakhez bacon és vörösbor keverékéből készült mártást kínálunk.
Csirkemájat aszalt szilvával baconbe tekerünk (csak ki ne csapja a forró zsír az ember szemit)
Egész nyulat baconbe tekerve sütünk (vagyis sütnénk, ha lenne hozzá bátorság, egyelőre nincs, de a nyúlnak jó helye van a fagyasztóban)

Tésztával:

Na ez az igazi: csíkokra vágott bacont zsírjára sütünk majd kifőtt tésztával összekeverjük. Az én beteg lelkem ilyenkor tejszínt is szokott kívánni a szószba, de az eredeti, a megismételhetetlen az sima bacon, sült zsír és tészta.

Krumplival:

Ugyan. Sütőben sütni együtt. Utána fűszeres, fokhagymás tejfölbe mártogatni.

Mit szeret a bacon? A sajtot, a majonézt, a paradicsomot, az aszalt gyümölcsöket, az édesebb húsokat, a tejszínt.




 

Szólj hozzá!

Címkék: hús zsír szalonna bacon

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr263134124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása