Jegyezzétek meg: ha az ember viszonylag rendszeresen és sokat alkoholizál, a szervezete egy idő után nem kíván mást mint vörös húst, vajat és sült krumplit. Így aztán mostanában akármikor elmélkedem azon, hogy mit főzzek, a válasz mindig ugyanaz: steaket. Mivel magammal mindent meg tudok beszélni így a tegnapi vacsora ismét hátszín volt, de vendégek is jöttek, méghozzá így: - Képzeld ma megint steaket sütök. – Jó, mikorra menjünk? Na de ugye az ember a testvérétől nem vonhat meg egy jó hátszínt tehát jöttek. Egyébként amennyire belejöttem a steak sütésbe, ezentúl bárki aki jön hozzánk kap egy szelet véres steaket. És egy fekete macskát, természetesen.
Az érdekes az, hogy a tegnapi vacsora minden eleme szerepelt már a blogon, de még soha nem jöttek össze egy tányérra, pedig nagyon is jók együtt: hátszín, vörösboros mártás, karamellizált hagyma, sült krumpli és borsópüré.
Hozzávalók (4 személyre)
4 jó szelet hátszín (darabja 20-22 dkg)
a csodálatos vörösboros mártás
karamellizált hagyma
Gordon zöldborsópüréje
sült krumpli igény szerint
A hús ismét kiváló lett, a mártás és a karamellizált hagyma együtt meg valami isteni, de komolyan. És a legjobb, hogy az egész 40 perc alatt elkészül. A húst csak akkor kezdjük el sütni ha a vendégek csöngetnek, vagy a kedves párunk már nyitja az ajtót, hogy hazaért (persze nem időben, de legalább hazaért).
A desszertet Szilvi csinálta, karamellás puding házi grillázzsal és meggyöntettel.