B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

A steakmánia folytatódik

2011.08.03. 09:28 Benyeszke

Jegyezzétek meg: ha az ember viszonylag rendszeresen és sokat alkoholizál, a szervezete egy idő után nem kíván mást mint vörös húst, vajat és sült krumplit. Így aztán mostanában akármikor elmélkedem azon, hogy mit főzzek, a válasz mindig ugyanaz: steaket. Mivel magammal mindent meg tudok beszélni így a tegnapi vacsora ismét hátszín volt, de vendégek is jöttek, méghozzá így: - Képzeld ma megint steaket sütök. – Jó, mikorra menjünk? Na de ugye az ember a testvérétől nem vonhat meg egy jó hátszínt tehát jöttek. Egyébként amennyire belejöttem a steak sütésbe, ezentúl bárki aki jön hozzánk kap egy szelet véres steaket. És egy fekete macskát, természetesen.

Az érdekes az, hogy a tegnapi vacsora minden eleme szerepelt már a blogon, de még soha nem jöttek össze egy tányérra, pedig nagyon is jók együtt: hátszín, vörösboros mártás, karamellizált hagyma, sült krumpli és borsópüré.


Hozzávalók (4 személyre)
4 jó szelet hátszín (darabja 20-22 dkg)
a csodálatos vörösboros mártás
karamellizált hagyma
Gordon zöldborsópüréje
sült krumpli igény szerint

A hús ismét kiváló lett, a mártás és a karamellizált hagyma együtt meg valami isteni, de komolyan. És a legjobb, hogy az egész 40 perc alatt elkészül. A húst csak akkor kezdjük el sütni ha a vendégek csöngetnek, vagy a kedves párunk már nyitja az ajtót, hogy hazaért (persze nem időben, de legalább hazaért).

A desszertet Szilvi csinálta, karamellás puding házi grillázzsal és meggyöntettel.
 

Szólj hozzá!

Címkék: hús vörösbor vaj steak

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr843122191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása