B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Kuszkusz vaníliás tejben

2011.07.27. 09:11 Benyeszke

Máris elérkeztünk a pénteki vacsora desszertjéhez. Érdekes eset állt elő ezzel a kis „tejbekuszkusszal”, mert kiderült, hogy nem igazán brillírozik mint egy háromfogásos vacsora desszertje. Ugyanis túlságosan laktató. Ettől eltekintve viszont nagyon is finom, bár továbbra sem tudok elvonatkoztatni a ténytől, hogy ez Lázár receptjei közül való. Mert őt nagyon utálom.


Hozzávalók (4 személyre)
20 dkg kuszkusz
4 dl tej
10 dkg cukor
1 citrom héja
1 zacskó vaníliás cukor
2 dl hideg habtejszín
2 ek mazsola
8 kocka étcsokoládé
tetszés szerinti friss bogyós gyümölcs

A tejet összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Ezt alacsony lángon felforraljuk, majd beleszórjuk a kuszkuszt. Lehúzzuk a tűzről, néhányszor elkeverjük, majd szorosan lefedve 10-12 percig állni hagyjuk. Így a kuszkusz megduzzad, felszívja a folyadékot.

A mazsolát rumba áztatjuk, a gyümölcsöt megmossuk és előkészítjük a tálaláshoz.

Ha a kuszkusz megpuhult és felszívta a tejet, hagyjuk teljesen kihűlni. A hideg tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt kuszkuszhoz keverjük.

A keveréket négy fagylaltos kehelybe elosztjuk és néhány órára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt a kuszkuszra szórjuk a mazsolát, a csokoládét és a gyümölcsöt. Esetleg tehetünk plusz tejszínhabot a tetejére, mielőtt a gyümölcs és a csokoládé rákerül.

Olyan mint a hideg tejberizs kicsit felturbózva, leginkább tartalmas levesek után jöhet szóba mint édesség.
 

2 komment

Címkék: tej édesség desszert kuszkusz

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr813103403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2011.07.28. 14:41:47

Hú ez nagyon szupi! Én hasonlóan tejben duzzasztott kuszkusszal csináltam nemrég kókusz-golyót, ez volt az alapja az édes darált keksz helyett. Nagyon jó lett! :) Néha csak simán is fincsi (vagy kakaózva), mintegy a tejbegrízt helyettesítve.

Benyeszke · http://besbe.blog.hu/ 2011.07.29. 07:49:50

@mosoly73: nekem is nagyon ízlett, majd egyszer kipróbálom simán kakaóval mint a grízt vagy a tejberizst :)
süti beállítások módosítása