És ezennel visszakanyarodunk a gyúrós részhez, ez a második kísérlet, hogy a csirkemellrizsfejűeket megmentsük mielőtt túl késő lenne. Oké, ez az étel nem akkora fehérjebomba, mint a múltkori a tojással, de ugyanakkor sokkal egzotikusabb a fűszerezése és a tálalása. Ezen kívül a sok domináns fűszer elég tisztességes szexuális étvágyat csinál. Én szóltam.
Hozzávalók (4 személyre)
60 dkg csirkemellfilé
2 zacskó rizs
1 fej jégsaláta
2 fej vöröshagyma
Pác
3 gerezd fokhagyma
2 tk cukor
1 tk só
2 tk frissen őrölt bors
2 ek szójaszósz
2 ek osztrigaszósz
2 ek paradicsompüré
Mártogató
2 lime leve
2 tk cukor
2 tk őrölt bors
1 tk só
A pác hozzávalóit összekeverjük és a felkockázott csirkemellet beleforgatjuk. Jó egy órát állni hagyjuk a hűtőben.
A rizst a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük. A jégsalátát leveleire szedjük, megmossuk és a leveleket nagyobb darabokra vágjuk.
A mártogató hozzávalóit összekeverjük, lehetőség szerint habverővel mert a cukor nehezen olvad.
A vöröshagymát meghámozzuk és félkarikára vágjuk.
Egy wokot vagy mélyebb serpenyőt szárazon füstölésig hevítünk, majd a csirkét és a hagymát egy kevés olívaolajon nagy lángon pirítjuk, rázogatjuk amíg a hús megpuhul.
A kész húst a rizzsel, a salátával és a mártogatóval tálaljuk. A legjobb úgy enni, hogy a jégsaláta darabokba göngyöljük a csirkefalatokat, azt mártogatjuk és hozzá esszük a rizst.
Osztrigaszószt a Culinarisban és a Tesco-ban is lehet kapni. És nem utolsósorban álljon itt, hogy ez a recept Mautner Zsófitól származik, a Nők Lapja Konyha júniusi számából való.