B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Ázsiai gyúrós kaja

2011.06.30. 09:11 Benyeszke

És ezennel visszakanyarodunk a gyúrós részhez, ez a második kísérlet, hogy a csirkemellrizsfejűeket megmentsük mielőtt túl késő lenne. Oké, ez az étel nem akkora fehérjebomba, mint a múltkori a tojással, de ugyanakkor sokkal egzotikusabb a fűszerezése és a tálalása. Ezen kívül a sok domináns fűszer elég tisztességes szexuális étvágyat csinál. Én szóltam.


Hozzávalók (4 személyre)
60 dkg csirkemellfilé
2 zacskó rizs
1 fej jégsaláta
2 fej vöröshagyma

Pác
3 gerezd fokhagyma
2 tk cukor
1 tk só
2 tk frissen őrölt bors
2 ek szójaszósz
2 ek osztrigaszósz
2 ek paradicsompüré

Mártogató
2 lime leve
2 tk cukor
2 tk őrölt bors
1 tk só

A pác hozzávalóit összekeverjük és a felkockázott csirkemellet beleforgatjuk. Jó egy órát állni hagyjuk a hűtőben.

A rizst a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük. A jégsalátát leveleire szedjük, megmossuk és a leveleket nagyobb darabokra vágjuk.

A mártogató hozzávalóit összekeverjük, lehetőség szerint habverővel mert a cukor nehezen olvad.

A vöröshagymát meghámozzuk és félkarikára vágjuk.

Egy wokot vagy mélyebb serpenyőt szárazon füstölésig hevítünk, majd a csirkét és a hagymát egy kevés olívaolajon nagy lángon pirítjuk, rázogatjuk amíg a hús megpuhul.

A kész húst a rizzsel, a salátával és a mártogatóval tálaljuk. A legjobb úgy enni, hogy a jégsaláta darabokba göngyöljük a csirkefalatokat, azt mártogatjuk és hozzá esszük a rizst.

Osztrigaszószt a Culinarisban és a Tesco-ban is lehet kapni. És nem utolsósorban álljon itt, hogy ez a recept Mautner Zsófitól származik, a Nők Lapja Konyha júniusi számából való.

1 komment

Címkék: ázsiai recept hús wok fűszer gyúrás

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr323026506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivétel 2011.06.30. 10:15:39

Ez is jól hangzik, bár én a zacskós főtt rizs ízét - vagyis ami nincs is neki - nem igazán szeretem... nálam jobban bejönnek a hagyományos, kis olajon pirított, vízzel felengedett, tetszés szerint fűszerezett változatok, de a pácot meg a mártogatót kipróbálom:)
süti beállítások módosítása