B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Kávés csokoládé mousse

2011.06.09. 09:03 Benyeszke

Én nem kávézom. Mármint úgy rendszeresen, mivel azon szerencsések közé tartozom akiknek nem kell kávé ahhoz, hogy reggel működni tudjanak. Ez szerintem nagy szerencse, mert utálnám ha ennyire függnék valamitől. Egyébként alkalmanként nagyon is szeretek beülni egy kávézóba dumálni egy latte mellett, de a reggeli kávé nem az én világom. Nincs is kávéfőzőm. Éppen ezért kedd délután felhívtam Szilvit és közöltem vele, hogy 4 evőkanál hideg eszpresszóra van szükségem. A kis cseles persze megkérdezte, hogy tudom-e hogy a hideg eszpresszó is forró eszpresszóként kezdi és hogy nem lehet csak 4 evőkanállal főzni aztán meg elfelejtette megcsinálni. De végül csak meglett a zsákmány. Ja és mivel ebbe az édességbe is kellett csokoládé, így a hasfájásom nem múlt el (mert ugye ezt tegnap olvasztottam a bacon csokoládéjával együtt).


Hozzávalók (4 személyre)
125 g mascarpone
100 g jó minőségű étcsokoládé
2 ek porcukor
4 ek hideg erős presszókávé
2 dl habtejszín (minél zsírosabb)

Díszítés
4 ek habtejszín (minél zsírosabb)
1 db valamilyen morzsalékos keksz (pl. Győri édes zabfalatok)
reszelt csokoládé

A csokoládét gőzfürdőben felolvasztjuk majd hűlni hagyjuk. A mascarponét jó alaposan összekeverjük a porcukorral. Ha a csokoládé kihűlt a kávéval együtt a mascarponéhoz adjuk és jól elkeverjük.

A tejszínt egy tálba tesszük és rövid időre hűtőbe tesszük, mert úgy könnyebb felverni. A tejszínt robotgéppel amennyire lehet kemény habbá verjük majd lazán összeforgatjuk a mascarponés keverékkel.

Nagyobb kávéscsészékbe vagy más desszertes tálakba osztjuk a krémet és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap tálalás előtt felverjük a tejszínt, azt a mousse tetejére halmozzuk, rámorzsoljuk a kekszet és csokoládét reszelünk rá, így tálaljuk.

A kávés édességekkel az a baj, hogy valaki vagy szereti vagy nem. Ha igen, akkor bármilyen kávés jöhet ha meg nem akkor teljesen mindegy, hogy Gordon Ramsay recept alapján készül a desszert vagy a kávét egyszerűen egy gombóc fagyira önti az ember.

Képzeljétek Gordon Ramsay Vasárnapi ebéd című szakácskönyve tele van hibával. Sokszor vagy listáz valamilyen hozzávalót ami aztán nincs benne a részletes leírásban vagy pont fordítva. Hiába na, aki ennyire nagy ember az még ezt is megteheti (hehe).
 

3 komment

Címkék: kávé édesség recept gordon ramsay desszert mousse

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr842969841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2011.06.10. 16:47:16

Szia! Az első 4 mondatot mintha rólam írtad volna, dettó! :-DDD

Csak kedvtelésből v ájult fáradtság esetén iszom kv-t. Fahéjjal is fincsi, de ez is isteni lehet!

Kivétel 2011.06.10. 17:18:05

Én is csak tejeskávézom, időtöltésnek, kávézóban vagy csak úgy..:) egyszer ittam egy rendes kávét, a szívem majd kiugrott a helyéről:))

Benyeszke · http://besbe.blog.hu/ 2011.06.10. 17:33:07

Én azt hiszem anyukám miatt nem kávézom, mert kb a kávé illatán nőttem fel. Anyu a mai napig valami 3-4 kávét iszik egy nap, olyan igazi erőset.
süti beállítások módosítása