B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Ananászos csirkemell zöldséges kuszkusszal

2011.06.03. 22:06 Benyeszke

Alkotói válságban vagyok. Ez a meleg és a munka kiszívja minden erőmet, ráadásul olyan mocsok volt a konyhában, hogy minden normális ember inkább a hívta volna a Netpincért. Na de mit ér az élet kihívások nélkül, tehát előbb a mosogatás, aztán a főzés. Ez a recept eredetileg főtt füstölt karajszeleteket ír, de én azt inkább szendvicsbe teszem, úgyhogy lett belőle csirkemell. Úgyis régen volt már.

Ráadásul Andit örökbe fogadták, úgy hogy elbúcsúzni se tudtam tőle, emiatt nagyon szomorú vagyok, holnap új védencet kell keresnem.

Hozzávalók (4 személyre)

60 dkg csirkemellfilé

1 darabolt ananászkonzerv

15 dkg reszelt sajt (a fele lehet füstölt is)

1 dl főzőtejszín

2 tk dijoni mustár

 

25 dkg kuszkusz

2 kaliforniai paprika (lehetőleg vegyes színű)

1 csomó újhagyma

1 csokor petrezselyemzöld

1 citrom leve

1 leveskocka

só, bors

olívaolaj

 

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk. A csirkmellfiléből lapjában szeleteket vágunk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és kevés hevített olívaolajon elősütjük (serpenyőben). A szeleteket ezután a tűzálló tálba tesszük.

Az ananászkonzerv levét leöntjük, az ananászt aprítógépbe tesszük és durvára aprítjuk (semmiképpen nem pépesre). Ezután összekeverjük a tejszínnel, a sajttal és a dijoni mustárral. Ezt a keveréket a hússzeletekre halmozzuk majd az előmelegített sütőben 30 percig sütjük, lefedni nem kell.

A zöldségeket apróra vágjuk majd a kuszkusszal egy mély tálba tesszük. A leveskockát feloldjuk, hozzáadjuk a citrom levét majd a kuszkuszra öntjük. Az edényre azonnal fedőt teszünk, a kuszkusz és a zöldségek a keletkező gőzben fognak megpuhulni. Kb. 10 perc után levesszük a fedőt és 2 ek olívaolajjal fellazítjuk a kuszkuszt. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet.

A kész húst a zöldséges kuszkusszal tálaljuk.

A hétvégén előreláthatólag eperben fogunk úszni tetőtől talpig, aminek a végén remélhetőleg sok-sok üveg eperlekvár és pár üveg eperszörp fog sorakozni a kamra polcain. Hacsak addig fel nem forr az agyvizem, mert itt az ötödiken bármi megtörténhet.

Szólj hozzá!

Címkék: recept gyors vacsora príma konyha

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr392955329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása