Jelentem megvan az első idei eperzsákmány, ami a cetli szerint Ceglédről származik, remélem így is van. Jelentem azt is, hogy ennek már tényleg eperíze és eperszíne van és nagyon finom! Megtörve a korábbi hagyományt miszerint az első adag epret mindig magában kell élvezni készítettem egy gyors és nagyon kellemes pohárkrémet.
Hozzávalók (4 személyre)
250 g mascarpone
200 ml habtejszín
80 g porcukor
1 ek citromlé
6-8 mentalevél
300 g eper
A mentaleveleket apróra vágjuk és a tejszínbe keverjük. A tejszínt 15-20 percre a hűtőbe tesszük, hogy könnyebb legyen verni illetve hogy a menta kiadja az ízét.
A mascarponét egy másik tálban összekeverjük a porcukorral és a citromlével.
Az epreket megmossuk, kicsumázzuk és mérettől függően félbe vagy negyedbe vágjuk.
Ha a tejszín lehűlt, hozzáadjuk a mascarponét és először fakanállal összeforgatjuk, majd elektromos habverővel alaposan felverjük a krémet. Ügyelni kell, hogy ne verjük túl, mert nagyon könnyen kicsapódik és akkor oda az egész.
A poharakba vagy kelyhekbe alulra epret teszünk, erre jön a krém, majd a tetejére is eper kerül, valamint díszítésnek mentalevél. Néhány órára a hűtőbe tesszük majd tálaljuk.