B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Epres pohárkrém

2011.05.10. 08:34 Benyeszke

Jelentem megvan az első idei eperzsákmány, ami a cetli szerint Ceglédről származik, remélem így is van. Jelentem azt is, hogy ennek már tényleg eperíze és eperszíne van és nagyon finom! Megtörve a korábbi hagyományt miszerint az első adag epret mindig magában kell élvezni készítettem egy gyors és nagyon kellemes pohárkrémet.


Hozzávalók (4 személyre)
250 g mascarpone
200 ml habtejszín
80 g porcukor
1 ek citromlé
6-8 mentalevél
300 g eper

A mentaleveleket apróra vágjuk és a tejszínbe keverjük. A tejszínt 15-20 percre a hűtőbe tesszük, hogy könnyebb legyen verni illetve hogy a menta kiadja az ízét.

A mascarponét egy másik tálban összekeverjük a porcukorral és a citromlével.

Az epreket megmossuk, kicsumázzuk és mérettől függően félbe vagy negyedbe vágjuk.

Ha a tejszín lehűlt, hozzáadjuk a mascarponét és először fakanállal összeforgatjuk, majd elektromos habverővel alaposan felverjük a krémet. Ügyelni kell, hogy ne verjük túl, mert nagyon könnyen kicsapódik és akkor oda az egész.

A poharakba vagy kelyhekbe alulra epret teszünk, erre jön a krém, majd a tetejére is eper kerül, valamint díszítésnek mentalevél. Néhány órára a hűtőbe tesszük majd tálaljuk.
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: tavasz édesség eper desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr132892253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása