B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Paradicsomos húsgombóc pennével

2011.03.16. 08:15 Benyeszke

Visszatértem, és baromira örülök neki. Rájöttem, hogy az ember ha nem ehet jókat (és ez nem feltétlenül jelent sokat, nehezet vagy egészségtelent) akkor depressziós lesz. Olyan kitartó és elviselhetetlen fejfájásom volt a hosszú hétvége nagy részében, hogy csoda, hogy túléltem. A böjt ment a kukába és jött helyette húsgombóc paradicsommártásban.
 

Hozzávalók (4 személyre)
40 dkg darált hús
1 zsemle (+ tej az áztatáshoz)
1 tojás
1 ek mustár
vegeta
szárított majoránna
őrölt fekete bors
2 doboz hámozott paradicsom
1 fej vöröshagyma

cukor
friss bazsalikom
30 dkg penne
olívaolaj

A húsgombóchoz először a zsemlét darabokra vágjuk és tejbe áztatjuk. A darált húst jól összegyúrjuk a kinyomkodott zsemlével és ízesítjük a mustárral, vegetával, majoránnával és őrölt borssal. Belekeverjük a tojást. Ha túl lágy a massza, tegyünk bele néhány kanál zsemlemorzsát. Kicsit állni hagyjuk.

Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk. A masszából nedves kézzel kicsi gombócokat formázunk és az olajon pár perc alatt megpirítjuk őket. Ha kész félretesszük.

A serpenyőben maradt zsiradékra dobjuk az apróra vágott hagymát, kicsit megpirítjuk majd hozzáadjuk a hámozott paradicsomot. Ízesítjük sóval, borssal és 1-2 ek cukorral majd kicsit hagyjuk rotyogni.

Közben a tésztának vizet forralunk, amibe sót és olívaolajat teszünk.

A paradicsomos szószba visszatesszük a gombócokat, lefedjük és hagyjuk párolódni. Időnként meg kell keverni, nehogy leragadjon. Olyan 20-25 perc alatt elkészül.

A tésztát a forrásban lévő vízbe tesszük és al dente állagúra főzzük.

Ha kész, akkor a tésztát a gombócokkal és a szósszal tálaljuk. Ízlés szerint lehet rá sajtot reszelni.

Szeretném elmondani, hogy a friss bazsalikomleveleket a saját kis fűszernövényes ládámból szedtem. Állati jó érzés. Mondjuk Bogyó már lerágta a rozmaring felét, de ettől eltekintve fűszernövény fronton elég jól alakulnak a dolgok.
 

Szólj hozzá!

Címkék: olasz gyors vacsora

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr382743417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása