Egy rendes szendvics életet menthet. Na nem a vajas párizsis zsemlére gondolok, hanem az olyan szendvicsre amiben bőven van hús, zöldség és sajt és mindezt egy elképesztő szósz koronázza meg. Hiszen az ilyen hamar elkészül és teljes egészében kitesz egy főétkezést. Figyelem! A bejegyzésben található képek a nyugalom megzavarására alkalmasak, nyálcsorgást és súlyos éhségérzetet okozhatnak. De szerencsére van rá megoldás: tessék kipróbálni ezt a szendvicset!
Hozzávalók (4 személyre)
1 bagett (hosszú)
40 dkg sült csirke (mindenképpen maradék legyen, ne frissen megsütött, a grillcsirke is jó, sőt talán az a legjobb)
8 szelet baconszalonna
1 paradicsom
1 jégsaláta
1 kaliforniai paprika
8 szelet sajt (legjobb az előre csomagolt, szeletelt szendvicssajt)
Szósz
4 ek majonéz
2 ek tejföl
1 ek nagyon finomra aprított vöröshagyma
1 tk aprított petrezselyem
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk pirospaprika
1 tk cukor
só, bors
A szósz hozzávalóit alaposan összekeverjük. A baconszalonnát ropogósra sütjük. A csirkét és a paprikát csíkokra vágjuk, a paradicsomot és a salátát felszeleteljük.
A bagettet négy egyforma (kb 15 cm-es) darabra vágjuk, majd hosszában is bevágjuk, de ne vágjuk teljesen ketté, mert úgy nem lehet megtölteni.
A bagett alsó részére teszünk a szószból, arra saláta, paprika, csirke és paradicsom jön, aztán a bacon és végül a sajt. A kenyér felső részére is teszünk a szószból, majd az egészet megpróbáljuk összecsukni.
Elképesztően finom!