B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Ultimate szendvics

2011.03.06. 09:11 Benyeszke

Egy rendes szendvics életet menthet. Na nem a vajas párizsis zsemlére gondolok, hanem az olyan szendvicsre amiben bőven van hús, zöldség és sajt és mindezt egy elképesztő szósz koronázza meg. Hiszen az ilyen hamar elkészül és teljes egészében kitesz egy főétkezést. Figyelem! A bejegyzésben található képek a nyugalom megzavarására alkalmasak, nyálcsorgást és súlyos éhségérzetet okozhatnak. De szerencsére van rá megoldás: tessék kipróbálni ezt a szendvicset!

Hozzávalók (4 személyre)

1 bagett (hosszú)

40 dkg sült csirke (mindenképpen maradék legyen, ne frissen megsütött, a grillcsirke is jó, sőt talán az a legjobb)

8 szelet baconszalonna

1 paradicsom

1 jégsaláta

1 kaliforniai paprika

8 szelet sajt (legjobb az előre csomagolt, szeletelt szendvicssajt)

 

Szósz

4 ek majonéz

2 ek tejföl

1 ek nagyon finomra aprított vöröshagyma

1 tk aprított petrezselyem

2 gerezd zúzott fokhagyma

1 tk pirospaprika

1 tk cukor

só, bors

A szósz hozzávalóit alaposan összekeverjük. A baconszalonnát ropogósra sütjük. A csirkét és a paprikát csíkokra vágjuk, a paradicsomot és a salátát felszeleteljük.

A bagettet négy egyforma (kb 15 cm-es) darabra vágjuk, majd hosszában is bevágjuk, de ne vágjuk teljesen ketté, mert úgy nem lehet megtölteni.

A bagett alsó részére teszünk a szószból, arra saláta, paprika, csirke és paradicsom jön, aztán a bacon és végül a sajt. A kenyér felső részére is teszünk a szószból, majd az egészet megpróbáljuk összecsukni.

Elképesztően finom!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: recept szendvics gyors vacsora grillcsirke

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr972714337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása