B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Paprikás kuszkuszsaláta

2011.03.04. 10:01 Benyeszke

Minden kétséget kizáróan ez a legjobb saláta amit valaha ettem. A kuszkusz miatt kiadós, de mégis egészséges és nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető. Juhsajtot beszerezni nem annyira egyszerű, de nem érdemes más fajta sajtot használni, mert akkor nem az igazi a saláta. Hölgyeim ha rá akarjátok venni a férjeteket/barátotokat arra, hogy új élelmiszereket próbáljon ki, ezt a salátát bátran ajánlom.


Azt hiszem a fényképek terén új mélységet sikerült elérnem, ezt nagyon sajnálom. Ez nemcsak a gép hibája hanem annak is betudható, hogy semmi nem áll rendelkezésre a konyhában a jó ételfotó készítéshez. De nem adom fel!

Hozzávalók (4 személyre)
350 g kuszkusz
2 kaliforniai paprika
2 csomó petrezselyemzöld
3 mogyoróhagyma
70 g juhsajt
1 leveskocka
1 citrom leve
fél tk harissza (észak-afrikai csípős paszta, darált paprika)
2 ek méz
olívaolaj
só, bors

Tálaláshoz
2 dl natúr joghurt
késhegynyi harissza
1 ek olívaolaj

A paprikákat félbevágjuk, kiszedjük a csumát és a vágott felükkel lefelé egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra tesszük őket. 200 fokos sütőben 25 percig sütjük. Nem baj ha a héja megfeketedik, az úgyse kell. Ha megsült a paprika kiszedjük egy tálba és szorosan letakarjuk konyharuhával. Így a gőzben összeesik és könnyű lehúzni a héját.

A mogyoróhagymákat meghámozzuk és karikára vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk és megpirítjuk a hagymát. Ha kész félretesszük.

A leveskockát feloldjuk forró vízben. Ugye elvileg 1 kockához fél liter víz kell, de ebben az esetben lehet 7 dl is. A forró levesbe facsarjuk a citrom levét és belekeverjük a harisszát. Figyelem! A harissza nem játék. Olyan csípős mint a veszedelem és ezt olyan ember mondja (én) akinek a jalapeno meg se kottyan. Szóval nem kell többet használni az előírtnál, hogy hú de jó kis pikáns lesz mert a végén majd nem lehet megenni. Aztán ha valaki nem fogadja meg a tanácsom, ne csodálkozzon ha nem csak egyszer csíp.

A kuszkuszt egy mélyebb tálba tesszük és ráöntjük a levest. Szorosan lefedjük és hagyjuk megduzzadni olyan 15 perc alatt. Utána villával fellazítjuk a kuszkuszt és belekeverünk 2 ek olívaolajat.

A petrezselymet és a juhsajtot felaprítjuk és a hagymával együtt a kuszkuszba keverjük.

A paprikának lehúzzuk a héját, majd felaprítjuk, nem túl nagy darabokra. Ezt is a kuszkuszba keverjük.

Már csak az ízesítés van hátra: só, bors és a 2 ek méz. Természetesen lehet több vagy kevesebb attól függően kinek hogy ízlik.

A tálaláshoz a joghurtot összekeverjük egy késhegynyi harisszával és 1 ek olívaolajjal, de ezt nem kell belekeverni a kuszkuszba, hanem csak mellé kínálni.
 

Szólj hozzá!

Címkék: saláta arab egészséges gyors vacsora

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr562709224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása