Hát ez majdnem nem lett. Mivel az Istenek annak idején úgy döntöttek, hogy családunk nőága a legkisebb időjárás-változást is megérezze, az erősebb frontok idején csoportosan akarjuk letépni a saját fejünket. Na de estére összeszedtem magam, és úgy döntöttem itt az ideje kipróbálni az instant puliszkát amit még Olaszországból kaptunk. Ismét Viva Italia!
Hozzávalók (4 személyre)
8 csirke felsőcolmb
20 dkg kukoricadara
16 db koktélparadicsom
4 gerezd fokhagyma
10 dkg parmezán
só, bors
olívaolaj
A csirkecombokat megmossuk. A fokhagymát meghámozzuk, a gerezdeket félbevágjuk és azokkal megtűzdeljük a combokat. Sóval és borssal bedörzsöljük, majd tálba tesszük és 1 dl olívaolajat öntünk rá. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, lefedve.
Másnap egy serpenyőt szárazon felmelegítünk, majd mindkét oldalon megpirítjuk a combokat és félretesszük.
A puliszkához sós vizet forralunk (nagyjából 1:4 arányban kell, tehát 1 rész dara 4 rész víz). Ha rendes kukoricadaránk van akkor, folyamatos kevergetés mellett 10-12 perc alatt készül el. Szerencsésebb sorsúaknak instant puliszka is juthat, ez forrásban lévő vízbe öntve kb.2 perc alatt készen van. A meleg puliszkát egy olajjal kikent tűzálló edénybe öntjük és hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A parmezánt megreszeljük. A paradicsomokat megmossuk és félbe vagy negyedekbe vágjuk.
Ha a puliszka kihűlt, 8 egyforma darabot vágunk belőle, elrendezzük a tűzálló tálban; ez lesz az alja az ételnek. Erre parmezánt szórunk, majd rátesszük a paradicsomot. A tetejére kerül a csirkecomb. Az egészet az előmelegített sütőbe toljuk 30 percre és készen vagyunk.
Szeressétek a puliszkát, mert nagyon finom. Friss túróval és valamilyen kemény állagú, intenzív ízű sajttal önálló vacsora is lehet.