B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Diós kecskesajtsaláta

2011.02.12. 09:21 Benyeszke

A csütörtöki nehéz kaja után tegnap muszáj volt valami könnyű ételt készítenem. Ezt a salátát Gordon egyik főzőműsorából lestem el régebben, tudjátok amikor egy óra alatt elkészít három fogást a stúdióban egy szarvendéggel, és izgalmában folyton ugrál meg veri a konyhapultot. Borzalom egy műsor, Gordon iránti feltétlen odaadásom ellenére mondom ezt, de hát ugye senki nem lehet tökéletes.

Ez a saláta viszont kifinomult, nem hiszed azt, hogy nyúlkaját eszel és szerintem bármilyen családi összejövetelen vagy még étteremben is megállja a helyét előételként.

Hozzávalók (2 személyre)

125 g kecskesajt (Garabonciás, kerek)

2 szelet toast kenyér

250 g jégsaláta

1 marék dió + két szép fél

1 savanykás alma

1 fél citrom leve

fél dl olívaolaj

só, bors

kakukkfű

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A sajtot lapjában félbevágjuk és a feleket egy sütőlemezre tesszük. Mindkét félre teszünk egy-egy szép fél dióbelet, megszórjuk kakukkfűvel és öntünk rá egy csepp olívaolajat.

A jégsalátát felszeleteljük (ha egész) és tálba tesszük. A diót mozsárban durvára törjük, majd a salátára szórjuk.

Az öntethez simára keverjük az olívaolajat a citromlével, majd hozzáreszeljük a meghámozott almát (lehet, hogy nem kell az egész bele). Jól összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. Ha túl fanyar lenne az öntet lehet édesíteni, de mindenképpen csak porcukorral, nem rendes cukorral, mert az nem olvad el és tönkre fogja tenni az öntetet.

A kenyérszeleteket a pirítóba tesszük, de csak akkor kapcsoljuk be, ha a sajt már a sütőben van. Az időzítés kulcsfontosságú, mert ezen múlik a sajt és így a saláta sorsa.

Tehát a sütő mostanra elvileg már felmelegedett. A sajtot 200 fokon 6 percig sütjük, amit mérni kell! Nem körülbelül hanem rendes stopperrel vagy konyhai időzítővel, vagy – és én általában ezt használom – a tv text segítségével. Csak vigyázni kell, hogy a 6 perc alatt végig ugyanazt a csatornát nézd, mert egyébként szívás lesz. Nem kell megijedni ha a sajt széle picit folyik, a lényeg, hogy a közepe éppen szilárd maradjon.

Amikor a sajt félidőben van, bekapcsoljuk a pirítót. Így egyszerre lesznek készen, és azonnal lehet tálalni.

A 6 perc leteltével azonnal ki kell venni a sajtot, majd tálalni. Ehhez a salátát két tányérba elosztjuk, majd meglocsoljuk az öntettel. Erre kerül a kenyér, majd rá a sajt.

Egyszerű, nagyszerű, gyönyörű.

Szólj hozzá!

Címkék: saláta recept gordon ramsay kecskesajt

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr102655410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása