B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Csokis meggy

2011.07.28. 10:43 Benyeszke

Ha édességről van szó, mindenkinek van kedvenc ízkombinációja. Van aki az édes, gejl desszerteket szereti, van aki a gyümölcsös-joghurtos sütiket és így tovább. Na most a csokis meggy számomra maga a mennyország. Olyan csoda ami bármilyen formában és állagban érkezhet nem tudok neki ellenállni. Kár, hogy meggyes ízesítésű táblás csokoládé még nincs. Ebben a kérdésben olyan vagyok mint Gombóc Artúr: meggyes csokis piskóta, meggyes csokis fagyi, meggyes csokis szuflé, meggyes csokitorta. Ez most szuflé-szerű.


Hozzávalók (4 személyre)
30 dkg meggy
1 citrom héja
20 dkg cukor
15 dkg étcsokoládé
2 dl tej
3 tojás
4 dkg darált dió vagy mandula
6 dkg liszt
vaj a forma kikenéséhez

A meggyet leszárazzuk és kimagozzuk, majd félbevágjuk. 10 dkg cukrot karamellizálunk egy edényben, majd rádobjuk a meggyet és a citrom reszelt héját. Óvatosan keverjük, ne törjük össze. Néhány perc után lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.

A csokoládét darabokra törjük és a tejben felolvasztjuk. Ezt is hűlni hagyjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük 10 dkg cukorral majd hozzáadjuk a kihűlt csokis tejet. Jól elkeverjük majd jöhet a darált mandula és a liszt.

A tojásfehérjét jó kemény habbá verjük majd a krémbe forgatjuk.

Egy üveg vagy porcelánedény kivajazunk, az aljára tesszük a karamellizált meggyet, erre borítjuk a tésztát.

A forró sütőben 20-25 percig sütjük. A külseje megszilárdul, a belseje folyós marad mint a szuflénak.

Tejszínhabbal vagy créme fraiche-sel tálaljuk.
 

Szólj hozzá!

Címkék: meggy édesség desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr373106621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása