B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Vacsora Gillian McKeith kedvére

2011.05.27. 08:51 Benyeszke

Biztosan sokan ismeritek azt a botsáska kinézetű nőt aki hirtelen beront különböző hordó méretű angol emberek lakásába és kiabál velük, hogy ha továbbra is így esznek, meg fognak halni. You are what you eat (Mutasd a tányérod). A hatásvadász elemektől eltekintve nekem nagyon tetszik a műsor, mondjuk az is igaz, hogy könnyű olyan embert jó útra téríteni aki soha életében nem látott még brokkolit, ellenben a sült krumplit vajas pirítósba csomagolva eszi (ez nem vicc, az egyik részben volt). Tegnap megnéztem néhány régi részt és elfogott a vágy, hogy igazán egészségeset készítsek, olyat ami Gillian-nek is tetszene. Tehát paradicsomos babragu lett gyömbéres édesburgonya pürével.


Hozzávalók (4 személyre)
1 vöröshagyma
1 nagy sárgarépa
4-5 paradicsom
2 babkonzerv
1 kg édesburgonya
ujjnyi friss gyömbér
só, bors
kakukkfű
olívaolaj

Az édesburgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk egy sütőlemezen szétterítjük, sóval, borssal ízesítjük. A gyömbért meghámozzuk és a burgonyára reszeljük. Az egészet meglocsoljuk olívaolajjal, jól összeforgatjuk és 180 fokon kb 25 perc alatt megsütjük. Ha megsült, krumplinyomóval áttörjük, ha kell utána ízesítjük és kész is.

A raguhoz a hagymát és a répát meghámozzuk és apróra vágjuk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk majd a hagymát és a répát rádobjuk, félpuhára dinszteljük. A paradicsomokat meghámozzuk és felkockázzuk. A babról leöntjük a levet. A paradicsomokat a serpenyőbe tesszük és lefedjük az egészet, hogy levet engedhessen. A babot csak a legvégén kell belekeverni amikor már minden puha. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük a ragut.

A kész ragut az édesburgonya pürével tálaljuk.

Ez a fogás nekem nagyon ízlett, de rajtam kívül senkinek nem kellett (még a macskáknak se), a barátom szerint a krumplinak Ben-Gay íze van. Namost két eset lehetséges. Vagy evett már sportkrémet (ez magyarázat lenne agyi elhajlásaira) és tényleg tudja milyen íze van, vagy a szaga alapján elképzeli milyen íze lehet. Nagyon remélem az utóbbi, mindenesetre nem ette meg a cuccot. Nem baj, én egészséges leszek ő meg nem.
 

Szólj hozzá!

Címkék: vega diéta rost egészséges

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr522935947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása