B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Csípős babsaláta

2011.05.18. 09:56 Benyeszke

Malackaraj inspiráció alapján készült hideg csípős babsaláta. Én egyszer egy zacskó válogatott csokoládét nyertem azzal, hogy megettem néhány a helyiek szerint méregerős savanyú csípős paprikát Brazíliában, szóval nem vagyok kispályás de ez rendesen megríkatott tegnap az biztos! Szedjétek ki a magokat a paprikából ha kedves az életetek! Egyébként baromi jó kis fogás.


Hozzávalók (4 személyre)
40 dkg lóbab
25 dkg baconszalonna
1 csomó újhagyma
20 dkg ecetes jalapeno vagy pepperoni paprika
2 ek méz
2 lime leve
1 csokor petrezselyemzöld
só, bors
olívaolaj

A babot néhány órára hideg vízbe áztatjuk, majd egy lábasba tesszük egy fej nagyobb darabokra vágott hagymával, 3 gerezd fokhagymával és néhány babérlevéllel. Megsózzuk, és bő vízben puhára főzzük. Ezt érdemes egy nappal korábban megcsinálni, mert elég hosszú idő amíg megfő. Ha kész a bab, leszűrjük és kihorgásszuk a hagymákat és a babérleveleket, ezekre a későbbiekben nem lesz szükség. Megvárjuk míg teljesen kihűl.

A salátához a hagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A bacont csíkokra vágjuk és ropogósra sütjük. A petrezselymet felaprítjuk. A paprikát is feldaraboljuk, érdemes lehet a magjait kikaparni, mert ha az is benne marad érdekes dolog születhet ebből, olyan amit valószínűleg csak hétpróbás emberek tudnak majd megenni.

A babot, a hagymát, a bacont és a paprikát egy mély tálba tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, hozzáadjuk a mézet és ráfacsarjuk   a 2 lime levét. Sóval és borssal ízesítjük és kész is.

El kell mondjam hogy a sztenderd ismét megtörtént, a paprikás kezemmel megdörzsöltem a szemem, örültem magamnak nagyon, persze csak amikor már visszanyertem a látásom.

Egyébként soha nem főztem még babot, mindig inkább konzervvel operáltam, pedig az ilyen lúbabot (békési tájszólásban) imádom.
 

Szólj hozzá!

Címkék: saláta recept erős bab

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr682913154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása