B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Tejszínes tészta rukkolával

2011.03.26. 08:51 Benyeszke

Kapcsolatom a szárított paradicsommal szerelem volt első találkozásra. Emlékszem Máltán egy piacon bóklásztunk és azon gondolkodtunk, hogy vajon a 40 fokban meddig fogyasztható a friss kecskesajt ami a pultokra van kirakva amikor Szilvi azt javasolta, hogy vegyünk néhány dolgot (persze sajtot is), köztük szárított paradicsomot is. Azonnal beleszerettem, akárhol eszem tésztát mindig bepróbálkozom, hogy lehet-e extraként kérni és ezt a tésztát is úgy szoktam enni, hogy a paradicsomot meghagyom a végére.

Hozzávalók (4 személyre)

35 dkg tészta (penne, fusili, farfalle)

2dl főzőtejszín

1,5 dl száraz fehérbor

25 dkg csiperkegomba

1 csomó újhagyma

10 dkg sonka

6-7 darab szárított paradicsom

1 csomag rukkola

sajt ízlés szerint

só, bors

olívaolaj

A tésztát olajos, sós vízben al dente állagúra főzzük. Ha kész leszűrjük és leöblítjük, hogy ne ragadjon össze, míg a mártás elkészül.

A hagymát és a gombát megmossuk, előbbit vékony karikára utóbbit meg darabokra vágjuk. Ne felejtsük el, hogy a gomba főzés során veszít a nedvességtartalmából, ergo a méretéből is.

Egy ferde falú serpenyőben olívaolajat hevítünk, a hagymát megfonnyasztjuk rajta. Ezután hozzáadjuk a gombát, és egy kicsit pirítjuk, majd felöntjük a borral.

Közben a sonkát és a szárított paradicsomot feldaraboljuk, a rukkolát megmossuk.

Mikor a gomba már majdnem jó, hozzáadjuk a sonkát, majd pár perc után felöntjük a tejszínnel. Ekkor fontos, hogy még legyen alatta egy kis lé, tehát lehet, hogy több bor kell mint 1,5 dl. A tejszínt hagyjuk kicsit besűrűsödni, majd hozzáadjuk a szárított paradicsomot.

Utolsó lépésként hozzáadjuk a tésztát a mártáshoz és jól összeforgatjuk. Rukkolával és reszelt sajttal tálaljuk.

Csak akkor forgassuk össze az összes tésztát az összes szósszal ha biztosan aznap elfogy mert egyébként másnapra elég szottyos állagú lesz a tészta, mivel magába szívja még jobban a mártást.

Szurkoljatok Bogy Őrmesternek!

Szólj hozzá!

Címkék: recept málta tészta gyors vacsora

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr432772465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása