B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Fokhagymás sült rákfarok

2011.03.24. 10:07 Benyeszke

Ó hát ó. Ennyit tudok mondani ha a tenger gyümölcseiről van szó. Soha nem készítettem még semmi ilyet otthon, mert ugye nehéz jó és megbízható minőségű alapanyagot találni. Hacsak nem puszipajtásunk egy halkereskedő tényleg nem egyszerű. Viszont a boltban többször is láttam már fagyasztott nyers rákot és elég jól nézett ki, hát miért ne. Ez a fogás olyan gyönyörű, olyan finom, amikor Attila először megszagolta, azt mondta, hogy talán akkor költözzünk Spanyolországba. Nem csoda, hogy a mediterrán országokban élő emberek olyan vidámak és olyan sokáig élnek.


Hozzávalók (4 személyre)
60 dkg rákfarok (szürke színű nyers tigrisrák)
4 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyemzöld
20 dkg koktélparadicsom
3 ek vaj
1 ág rozmaring
só, bors

Ilyen szürke tigrisrákot fagyasztva lehet kapni Spar-ban és CBA-ban is, én olyat vettem ami csak farok de páncélos volt. Ezt először ki kell engedni teljesen, majd a páncélt le kell fejteni, ezután egy hegyes késsel be kell karcolni a rák hátát és kihúzni a bélcsatornát. Ez egyébként tök könnyű és nem gáz, mert szinte átlátszó a bélcsatorna. Ha ezzel készen vagyunk alaposan megmossuk a rákokat.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A fokhagymát meghámozzuk és nagyon apróra vágjuk. A petrezselymet és a paradicsomokat megmossuk, előbbit felaprítjuk, utóbbiakat félbevágjuk.

Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és a rákokat oldalanként másfél perc alatt megsütjük benne. Marha jó, mert a szürke rák ugye rózsaszínű lesz sütés közben.

A többi hozzávalót egy kisebb tűzálló tálba tesszük, majd hozzáadjuk a rákokat és az olvasztott vajat is. Sózzuk, borsozzuk, jól összeforgatjuk és 8 percig sütjük a sütőben.

Azonnal tálaljuk. Illik hozzá a kenyér (tunkolni a szaftot), és a fehérbor.

Ennek az ételnek két kulcseleme van: alapos tisztítás és azonnali tálalás.
 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr772767366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beacska 2011.03.25. 10:06:07

szia Benyeszke!

Jó az oldalad (de ezt írtam már ;D)

A rák készítéshez én annyit mondanék, hogy kagylót, rákot én csak frisset szoktam készíteni. A Metróban nagyon jó a felhozatal, és sokkal-sokkal fincsibb, mint a fagyasztott. (ez vonatkozik a halra is-bár abból néha rávetemedek)

pusza
B

Benyeszke · http://besbe.blog.hu/ 2011.03.25. 14:35:55

@beacska: igen ezt már többe embertől hallottam, hogy a Metro-ban jó a halas rész. Majd kipróbálom úgyis van egy kagylós recept amit már régóta szeretnék kipróbálni :-)
süti beállítások módosítása