Bevallom hetek óta szenvedek az ihlet hiányától, ezért is voltak olyan napok amikor nem tettem fel semmit, mert nem készítettem olyan ételt ami erre érdemes lett volna (bár meg kell hagyni a paradicsomos bab virslivel azért baromi jó comfort food). Tegnap panaszkodtam is a páromnak, hogy elveszett az ihletem, erre azt mondta, hogy az bizony nagy kár mert ezt nagyon jól csinálom és igenis szerezzem vissza azt a fránya ihletet mert ő nagyon éhes és elege van a hideg kajából. Igyekezni fogok, ez a tészta az első lépés.
Hozzávalók (4 személyre)
40 dkg spagetti (vagy más hosszú tészta)
3 dl tejszín
1 gerezd fokhagyma
15 dkg márványsajt
2 nagy körte
só, bors
olívaolaj
A tésztát olajos, sós vízben al dente állagúra főzzük.
A sajt 2/3 részét lereszeljük vagy apróra morzsoljuk, majd a tejszínnel és a lereszelt fokhagymával együtt feltesszük főni, lassú tűzön, vigyázzunk nehogy leégjen. Folyamatosan kevergetjük míg a sajt fel nem olvad és az egész egynemű közepesen sűrű szósz lesz. Sóval és borssal ízesítjük.
A körtéket félbevágjuk, a magházat kimetsszük, majd a gyümölcs húsát vastag szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és a körteszeleteket mindkét oldalon megsütjük.
A tésztát a szósszal és a sült körtével tálaljuk, a körtére reszeljük a maradék sajtot.
Ha egyszerre fő a tészta és készül a szósz, nagyon maximum 20 perc alatt készen van, kevés hozzávalóból, ugyanakkor ha sok emberre készítjük akkor is nagyon egyszerű.