Ez az a szendvicskrém ami véletlenül született, mert az ember úgy öt és fél évvel ezelőtt kotyvasztott a konyhában; meg akart lepni valamivel. Az eredmény a kedvenc melegszendvicsünk lett, ragacsos, pikáns, elképesztően finom és rengeteg sajtot kell rá reszelni. Az utóbbi időben ritkán csináltuk, sőt mióta elindult a blog nem is ettünk ilyet, úgyhogy éppen itt volt az ideje. Ezt kizárólag úgy szabad enni, ha az ember nyakig szószos lesz, mert ez a fíling a lényeg.
Hozzávalók (12 darabhoz)
1 doboz hamburger ízű melegszendvicskrém
10 dkg kenőmájas
10 dkg sonka
1 kis fej lilahagyma
2 ek ketchup
1 ek Worcestershire szósz
só, bors
cukor
6 zsemle
25 dkg trappista sajt
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Egy sütőlemezre tesszük a félbevágott zsemléket. A sajtot lereszeljük.
A hagymát meghámozzuk és nagyon finomra vágjuk. A sonkát nagyon apróra vágjuk.
Egy tálban összekeverjük a krém hozzávalóit, majd sóval, borssal és cukorral ízlés szerint ízesítjük. Ezt a krémet kenjük a zsemlékre, majd bőven megszórjuk mindegyiket sajttal.
A forró sütőben 30 perc alatt elkészül, a sajt megpirul.
Másnap hidegen is kiváló.