B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Hamburger másképp

2011.07.05. 13:22 Benyeszke

Hamburgert enni jó. Házi hamburgert enni még jobb. És meg különösen remek, ha nem egy szokványos sajtos vagy csalamádés hamburger készül hanem valami különlegesebb fajta. Én nagyon szeretem a sós és az édes íz kombinációját így az alábbi variáció nagy kedvencem. A karamellizált hagyma mindent visz, egyszer tuti hogy egy steak mellé is kipróbálom.



Hozzávalók (4 személyre)
50 dkg darált sertéshús
1 alma
1 tojás
3 fej vöröshagyma
2 ek cukor
1 ek vaj
só, bors
olaj

További hozzávalók
hamburgerzsemle
zöldségek (lilahagyma, uborka, paradicsom, saláta)
ketchup, mustár, majonéz
sajt

Ez a hamburger három dologtól lesz különleges: marhahús helyett sertésből készül, a húspogácsában reszelt alma van, és az egész hamburgert a karamellizált hagyma koronázza meg.

Először a hagymát készítjük el. Két fej hagymát félkarikára vágunk, a harmadikat pedig apróra, ezt majd a húshoz kell. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a két fej hagymát, megsózzuk majd pár perc után rászórjuk a cukrot. Jól elkeverjük és lassú tűzön kb 30 percig pároljuk.

Közben a húst összekeverjük az apróra vágott hagymával, a megtisztított lereszelt almával és a tojással .Ha nagyon lágy, adhatunk hozzá zsemlemorzsát. Sózzuk, borsozzuk és kicsit félretesszük.

A hamburger többi hozzávalóját előkészítjük, a zöldségeket feldaraboljuk és tányérra tesszük.

Egy másik serpenyőben napraforgóolajat hevítünk. A masszából nedves kézzel lapos, széles húspogácsákat formázunk majd a forró olajon oldalanként 6-7 perc alatt megsütjük őket.

A hamburgert ízlés szerint állítjuk össze, mindenki ahogy szereti, jó sok karamellizált hagymával.
 
Kivételesen nem kóla hanem házi bodzás limonádé volt hozzá, nagyon finom volt.
 

3 komment

Címkék: alma recept hamburger gyorsétel

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr973041531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.07.06. 13:37:32

Nyammm. :)

És mi a helyzet a hamburger adóval? Lesz vevő is hozzá? :)

Benyeszke · http://besbe.blog.hu/ 2011.07.06. 13:41:50

@TrueY: majd csinálunk földalatti titkos hamburgerhálózatot és akkor nem kell félni az adótól :-)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.07.06. 15:44:00

@Benyeszke: Vagy elnevezzük Bamburgernek és már nyertünk. :)
süti beállítások módosítása