B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Gombával és sajttal töltött édesburgonya

2011.07.04. 11:19 Benyeszke

Annyira szeretem böngészni a receptújságokat, mert biztosan találok egy rakat olyan receptet amit a fénykép és a leírás alapján tuti ki fogok próbálni. Ez is egy ilyen darab, a júniusi Kiskegyed Konyhájából (kis változtatással), bár azért megvoltak a félelmeim a fogadtatással kapcsolatban, elvégre a múltkori édeskrumpli püré se végződött túl fényesen. Ja és azt is elképzelhetőnek tartottam így leírás alapján, hogy a tölteléket érdemes lehet magában is fogyasztani. És tényleg!



Hozzávalók (2-nek főétel, 4-nek előétel)

2 db édesburgonya
20 dkg csiperkegomba
fél doboz krémsajt
10 dkg feta sajt
1 csomó újhagyma
olívaolaj
só, bors
kaukkfű

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy sütőlemezt kikenünk olívaolajjal.

Az édesburgonyákat jó alaposan megmossuk, majd félbevágjuk. A belsejüket kivájjuk. Kérem, ezt én is a recept utasítása alapján csináltam, igen nyersen kell ezt a baromi kemény gumót kivájni. Érdemes kiskéssel dolgozni mert a nagynak könnyen odaveszhet a pengéje. És igyekezzünk nem kivágni az alját (igen, nekem sikerült az egyiknél).

A hagymát felkarikázzuk, a gombát durvára aprítjuk. A kivájt édesburgonya-belsőt feldaraboljuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd rádobjuk a egyszerre a hagymát, a gombát és az édesburgonyát. Közepes lángon pirítjuk, közben sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük. Ha a zöldségek megpuhultak lehúzzuk a serpenyőt a tűzről és hűlni hagyjuk.

A fetasajt felét felkockázzuk és a krémsajttal egy tálba tesszük. Ehhez adjuk a gombás keveréket, majd jól összekeverjük, hogy a sajt egyenletesen legyen a töltelékben, ne álljon össze. Ha szükséges utána ízesítjük.

Ezzel a töltelékkel megtöltjük az édesburgonyákat, még egy kevés olívaolajat locsolunk a kész csónakokra, majd sütőben 45 percig sütjük. A maradék feta sajtot a sütési idő végén morzsoljuk a burgonyára majd még 10 percre visszatesszük a sütőbe.

Ahhoz képest, hogy a legutóbbi édesburgonya kísérletemmel el lettem küldve oda, ez egészen jó fogadtatásban részesült, olyan mint a sült sütőtök felkiáltással.
 

Szólj hozzá!

Címkék: recept zöldség sajt előétel

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr23037108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása