Nu, a helyzet nem túl rózsás, mert a jobb szememre nem annyira látok de igyekszem nem cserben hagyni titeket, reméljük nem ég ki teljesen a rossz vagy nem romlik el kicsit sem a jó szemem. A csirkeszárnyaknak biztosan nincs köze a szemgyulladáshoz, ellenben a napi 10 óra számítógépezésnek valószínűleg van. A mai téma csirkeszárnyak vol2, új pác, ugyanaz a körítés mint az előzőnél. Édes, ragacsos, csípős, isteni finom!
Hozzávalók
1 kg csirkeszárny
4 ek édes chiliszósz
4 ek szójaszósz
1 ek barnacukor
1 mk darált csípőspaprika
olívaolaj
A csirkeszárnyakat háromba vágjuk (Édes jó Lajosom), majd a szárnyvéget eldobjuk, arra nincs szükség. A megmaradt darabokat egy tálba tesszük és a pác hozzávalók ráöntjük. Jól összekeverjük és néhány órára hűtőbe tesszük. Sózni a szójaszósz ízének/típusának megfelelően vagy kell vagy nem, nekem most Heinz szójaszószom van, az nem túl jó, ehhez kellett sózni, de pl. Kikomanhoz biztosan nem kell.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy sütőlemezt kikenünk olívaolajjal. A pácolt csirkeszárnyakat szépen elrendezzük a lemezen és mehet a sütőbe. 20 perc után vegyük fel a hőmérsékletet 220 fokra. Nem kell megijedni a szárnyak semmiképpen nem égnek meg, maximum a pác kicsit odakozmál a tepsi aljára, de megéri!
A kész csirkeszárnyakat blue cheese mártással és zellerszárral tálaljuk. Én most raktam még mellé kaliforniai paprikát, hogy ne mindig csak a zeller legyen. Egyébként ez a blue cheese bármilyen ropogós zöldséggel kiváló dip lehet egy többfogásos vacsora előtt vagy akár önmagában is megfelel vacsorának.
Továbbra sem szeretem a csirkeszárnyat de ez nagyon jól sikerült, valahogy annyira jó kombináció a pác, a hús meg a blue cheese öntet. Most még kenyér sem volt hozzá, de egyébként érdemes azt is kínálni, hogy a szaftból egy csepp se vesszen kárba.