B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Eperlekvár készül

2011.06.05. 09:33 Benyeszke

Én megmondtam, hogy ez a hét a soha nem készítettem még dolgok hete lesz. Az eperlekvár készítésének felénél vagyunk, a drága eper nyakig cukorban pihen a hűtőben tegnap este óta, ma pedig meg kell főzni, össze kell turmixolni, még tovább főzni és eltenni. Közben persze lesz szörp is, de csak pár üveg.

Addig is a hozzávalók: eper és cukor. 1 kiló eperhez 60 deka cukor kell, innen aztán mindent lehet szorozni-osztani, nekem most 9 kiló eperből lett 7,5 kiló, ehhez 4,5 kiló cukrot adtunk.

Jelenleg itt tartunk:

Szurkoljatok, hogy minden jól sikerüljön, este majd frissítem a posztot, remélhetőleg jó hírekkel!

Nos, időszakos jelentés következik, a szörp az üvegben, az eper összeturmixolva fő még további másfél órát.

Ezennel jelentem, hogy a lekvár elkészült, üvegekbe került és jelenleg száraz dunsztban van, már ha annak lehet nevezni egy kosarat és egy konyharuhát.

Összesen 16 üveg lekvár és 4 üveg szörp készült, de ugye a neheze csak ezután jön, remélem nem lesz semmi baja egyiknek sem, mert nagy kár lenne!

4 komment

Címkék: eper lekvár befőzés eperszörp

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr242958459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2011.06.06. 17:14:12

Úha, nagyon jól néznek ki! Szinte érzem az illatát! Grat! :)
Én is csináltam szörpöt a hétvégén eper és ananász (nem konzerv, nyers!) keverékből, egy pici fahéjjal (én szinte mindenbe teszek, imádom) és citromlével keverve, fincsi és rostos! :)

Benyeszke · http://besbe.blog.hu/ 2011.06.06. 18:59:48

@mosoly73: nehéz lehet így hogy minden bevitt cukorra oda kell figyelni. Amúgy én is inkább a szörpre pályázok, a lekvárt annyira nem szeretem. A barátom annál inkább, már tegnap hagyni kellett neki egy kicsit a frissből.

Kivétel 2011.06.06. 21:39:38

Én is csináltam eperlekvárt:) És én is először:) csak én kevesebbet, mert ez is csak "próbalekvár" - eddig jól néz ki, remélem finom is lesz, de nekem csak két üveg van... mikortól lehet ezeket enni?

Benyeszke · http://besbe.blog.hu/ 2011.06.07. 09:25:43

@Kivétel: na ez az amit nem tudok. Szerintem azért kell neki néhány nap vagy egy hét.
süti beállítások módosítása