Én megmondtam, hogy ez a hét a soha nem készítettem még dolgok hete lesz. Az eperlekvár készítésének felénél vagyunk, a drága eper nyakig cukorban pihen a hűtőben tegnap este óta, ma pedig meg kell főzni, össze kell turmixolni, még tovább főzni és eltenni. Közben persze lesz szörp is, de csak pár üveg.
Addig is a hozzávalók: eper és cukor. 1 kiló eperhez 60 deka cukor kell, innen aztán mindent lehet szorozni-osztani, nekem most 9 kiló eperből lett 7,5 kiló, ehhez 4,5 kiló cukrot adtunk.
Jelenleg itt tartunk:
Szurkoljatok, hogy minden jól sikerüljön, este majd frissítem a posztot, remélhetőleg jó hírekkel!
Nos, időszakos jelentés következik, a szörp az üvegben, az eper összeturmixolva fő még további másfél órát.
Ezennel jelentem, hogy a lekvár elkészült, üvegekbe került és jelenleg száraz dunsztban van, már ha annak lehet nevezni egy kosarat és egy konyharuhát.
Összesen 16 üveg lekvár és 4 üveg szörp készült, de ugye a neheze csak ezután jön, remélem nem lesz semmi baja egyiknek sem, mert nagy kár lenne!