B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Erzsi néni egytojásos süteménye

2011.06.01. 14:23 Benyeszke

Erzsi néni remek süteménye a Príma Konyha egyik tavaszi (márciusi vagy áprilisi) számában található, nagyon egyszerű de ugyanakkor nagyszerű recept amit sokféleképpen lehet variálni. Én az alap változatot készítettem el, de ebbe kerülhet aszalt gyümölcs, dió, mogyoró vagy mandula, esetleg a tetejére pudingot is lehet tenni.


Hozzávalók (1 tepsi süteményhez)
13 dkg vaj
1 tojás
1 bögre kristálycukor
1 bögre tej
1,5 bögre finomliszt
3 ek keserű kakaópor
4 ek lekvár
fél zacskó sütőpor
vaj és liszt a tepsi kikenéséhez

A szobahőmérsékletű vajat először magában majd a cukorral habosra keverjük, ha már habos hozzáadjuk a tojást és azt is elkeverjük. Ezután beletesszük a tej felét és a lekvárt is.

A lisztet, a kakaóport és a sütőport egy csipet sóval elkeverjük, majd az egészet a vajas részhez adjuk. A szárazanyagok elkeverésénél már ne használjunk robotgépet, csak fakanalat. Végül a maradék tejet is hozzáadjuk, ezzel lesz kész a tészta.

Egy normál méretű tepsit kikenünk vajjal és kilisztezzük. Ebbe belesimítjuk a tésztát és 180 fokon 25-30 percig sütjük.
 

Tanács: bögre méréshez a legjobb a klasszikus 2,5 decis bögre aminek nem lekerekített az alja. Tuti biztos, hogy ilyenből mindenki kapott már legalább harmincat születésnapra vagy névnapra.

Szólj hozzá!

Címkék: klasszikus édesség sütemény desszert egyszerű

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr922948700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása