B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Rántott camembert és eper chutney

2011.05.31. 09:15 Benyeszke

Úgy látszik ez a hét a soha nem készítettem még ételek hete lesz. Ezzel a recepttel már régóta szemeztem, csak ülepednie kellett a gondolatnak, hogy a gyümölcs, a hagyma meg a chili együtt milyen is lesz. És egészen véletlenül két napja héderelt a hűtőben fél kiló eper – igen tudom barbár vagyok amiért otthagytam – abból meg szószon kívül sok egyebet nem lehet csinálni. De szerencsére itt volt ez a remek chutney recept. Igazi különlegesség, próbáljátok ki!


Hozzávalók (4 személyre)
3 db 125 g-os kerek camembert
2 tojás
liszt és zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez

50 dkg eper
2 nagy kiwi
2 közepes vöröshagyma
3 ek fehérborecet
4 ek kristálycukor
3 szegfűszeg
1 nagy friss chilipaprika
só,bors
olaj

Az eper chutney-t akár egy nappal tálalás előtt is elkészíthetjük. Az epret lecsumázzuk, megmossuk és apróra vágjuk. A kiwit meghámozzuk, jól megmossuk és szintén apróra vágjuk. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. Egy lábasban olívaolajat hevítünk, rádobjuk a hagymát, az epret és a kiwit, hozzáadjuk a cukrot, az ecetet és a szegfűszeget majd lefedve közepes lángon főzzük.

A chilipaprikát apróra vágjuk, ebben az esetben lehet magokkal együtt adni az eperhez.

A chutney nagyjából fél óra alatt készül el, a végén ízesítjük sóval és borssal, majd hűlni hagyjuk.

A rántott sajthoz a camembert korongokat négybe vágjuk (édes Lajosom) majd a darabokat lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk majd újra tojásba és zsemlemorzsába (dupla panír). Bő forró olajban néhány perc alatt megsütjük őket. Megjegyzem olyan nincs, hogy egy darabból se folyik ki a sajt. Olyan inkább van, hogy mindből

A kiwivel nem vagyunk jóban. Soha nem eszem kiwit mert így vagy úgy szőr marad rajta, attól meg kirázza a hideg a nyelvem, nem egyszer hanem napokig többször. Nem tudom, hogy ez mindenkinél így van-e, de elég kellemetlen érzés. Szóval kiwit csak akkor ha nagyon muszáj, és most muszáj volt. De megérte.

Kérdés: ha az ember főztjére azt mondják, hogy különleges az ugyanazt jelenti mint amikor egy lányra azt mondják, hogy helyes?
 

Szólj hozzá!

Címkék: pikáns eper chutney különleges

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr972945301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása