Ismét terítéken a csodálatos eper, ami hála az égnek egyre olcsóbb lesz és a piacon rengeteg van belőle. A saláta azért marék, mert minden hozzávalóból személyenként egy marék kell. Gyorsan,percek alatt össze lehet dobni, előételnek vagy könnyű tavaszi/nyári vacsorának remek fogás.
Hozzávalók (4 személyre)
4 marék ruccola
4 marék madárbegy saláta
4 marék spenótlevél
2 avokádó
4 marék eper
2 ek reszelt parmezán
1 citrom leve
5 ek olívaolaj
1 kk méz
1 nagy csipet só
A zöld leveleket alaposan megmossuk és lecsöpögtetjük. Az avokádókat meghámozzuk, a magot eldobjuk, majd a húst hosszában vékony csíkokra vágjuk.
Az epret lecsumázzuk, megmossuk, a nagyobbakat négybe, a kisebbeket félbe vágjuk.
Az öntethet kifacsarjuk a citrom levét egy kis fedeles üvegbe, hozzáadjuk az olajat, a mézet és a sót, rátesszük a fedelet majd erősen összerázzuk.
A zöld leveleket összekeverjük az avokádóval és az eperrel, meglocsoljuk az öntettel és tálalás előtt megszórjuk frissen reszelt parmezánnal.
A hozzávalók felsorolása alapján kicsit úgy tűnhet hogy összedobáltam egy csomó össze nem illő dolgot, de higgyétek el tudom mit beszélek. Isteni finom, könnyű, friss tavaszi saláta.