B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Barackos csirkemell

2011.04.19. 09:30 Benyeszke

Szeretném leszögezni, hogy az elmúlt napokban nem azért nem volt poszt, mert lusta/elfoglalt/motiválatlan voltam, hanem ennél sokkal prózaibb oka van: nem volt otthon elem, így nem működött a fényképezőgép. Miért nem vettem? Mert mindig akkor jutott eszembe, hogy nincs amikor a kész étel fölött álltam és fényképezni szerettem volna. Na de mindegy, végül csak sikerült. A nagy elemszerzés örömére készítettem egy újszerű csirkemellet, nagy kedvencemmel, rukkolával.


Hozzávalók (4 személyre)
60 dkg csirkemellfilé
8 dkg aszalt sárgabarack
1 tk citromlé
1 kk currypor
fél kk reszelt szerecsendió
só, bors

10 dkg rukkola
4-5 dkg parmezán
3 ek olívaolaj
1 ek fehérborecet
1 tk méz
só, bors


A csirkemellfiléből négy egyforma darabot vágunk, a szeleteket megsózzuk, megborsozzuk. Az aszalt sárgabarackot egy lábasba tesszük, 1 dl vizet öntünk rá, felforraljuk, utána lassú tűzőn addig főzzük míg a barack teljesen megpuhul.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

Ha a barack megpuhult, kicsit hűlni hagyjuk, majd összeturmixoljuk (ekkorra már elég kevés leve maradt, azzal együtt turmixoljuk). Hozzáadjuk a curryt és a szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk. A szerecsendióval nagyon kell vigyázni mert rendkívül intenzív az aromája. Érdemes először az előírt mennyiségnél kevesebbel kezdeni és utána még lehet tenni bele ha kevés.

A csirkemellszeleteket körbe bekenjünk a sárgabarack pürével és egy olajjal kikent tűzálló tálba tesszük őket. 180 fokon 40 percig sütjük. A lényeg, hogy a püré megkeményedjen és megpiruljon egy kicsit.

Közben elkészítjük az öntetet. Ehhez az olajat összekeverjük a fehérborecettel és a mézzel majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A rukkolát jó alaposan megmossuk. Ezt azért írom, mert tegnap sikerült olyan kiszerelést vennem amiben több volt a homok meg a föld mint a rukkola. Jó buli volt megmosni.

Ha a csirkemell készen van, a mézes dresszinggel meglocsolt rukkolával tálaljuk. A parmezánt közvetlenül tálalás előtt reszeljük a rukkolára.
 

Szólj hozzá!

Címkék: recept egészséges gyors vacsora

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr792838945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása