B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Töltött paprika

2011.04.14. 11:06 Benyeszke

Nagyon érdekes volt, hogy ahogy a töltött paprika illata kezdett terjedni a lakásban egyre csak a gyerekkorom jutott eszembe pedig otthon nem sokszor volt, talán a menzán inkább. Sőt amikor Ati hazajött ő is azt mondta, hogy erről az illatról egyből az anyukája jut eszébe. Gondolom ez ilyen békebeli étel, és anyukám biztosan kiröhögne, hogy a drága kaliforniai paprikát ilyesmire pazarlom, meg ugye ezt  TV paprikából szokták, de annyi baj legyen.


Hozzávalók (4 személyre)
4 kaliforniai paprika (legjobb a zöld, de a piros is jó)
30 dkg darált hús
10 dkg rizs
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
1 doboz hámozott paradicsom
mustár
só, bors
olívaolaj
cayenne bors
fél csokor petrezselyemzöld

A rizst kétszeres mennyiségű vízben föltesszük főni, ha megfőtt leszűrjük. Itt szerintem érdemes folyó vagyis nem főzőtasakos rizst (vagy rizsát ha tetszik) választani. Tudjátok amit a lyányoknak kell válogatni a disznótorban a tőtött káposztához meg a hurkához. Nem vicces meló az biztos. Főleg ha a már reggel 7-kor saturészeg hentes folyamatosan megjegyzéseket tesz közben, hogy a) a mai lyányok nem tudnak tisztességesen főzni, b) a fia mennyire jó parti.

A paprikákat megskalpoljuk, a magházat kivágjuk és felhasználásig félretesszük (a paprikákat, nem a magházat)

A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és finomra vágjuk, a petrezselymet megmossuk és felaprítjuk. A hagymákat kevés olajon megdinszteljük, majd nagyjából a mennyiség felét kivesszük egy tálba. A maradékhoz öntjük a paradicsomot és kíméletesen forraljuk. Sóval, borssal és 1 ek cukorral ízesítjük.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

Egy tálban összekeverjük a darált húst, a kihűlt rizst és hagymát és a petrezselymet. Hozzáadjuk a tojást és jól összedolgozzuk. Ízesíteni elég erőteljesen kell, mert a hőhatás miatt veszít a fűszerezésből a töltelék. Tehát só, bors, vegeta (igen, az is kell), mustár, majoranna és ha van akkor cayenne bors.

A kész masszát a paprikákba töltjük. A paradicsomszószt egy hőálló edénybe öntjük, ebben beleállítjuk a paprikákat, rátesszük a skalpokat és mehet a sütőbe.

Nagyjából 1 óra alatt készül el, az utolsó 15 percben fölvehetjük a hőmérsékletet 200 fokra.


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr92825277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása