B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Nagymama csirkeraguja

2011.04.11. 10:34 Benyeszke

Szögezzük le, hogy nem az én nagymamámé. Igazából nem tudom, hogy egy valamirevaló nagymama készítene-e ilyen ragut egyáltalán. Elvégre a sok házi sütemény, csirkepaprikás és kötöttgaluska-leves között miért kellene időt pazarolni egy ilyen gyors csirkeragura. Meg a Mama ugye otthon vágja a csirkét, nem a boltban veszi és akkor sem fogja a mellet kicsontozni, ha térden állva könyörgünk neki. Na de nem ez a lényeg, a Príma Konyha ezeréves száma szerint ez valaki nagymamájának a raguja. És nagyon finom.



Hozzávalók (4 személyre)
60 dkg csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
20 dkg csiperkegomba
15 dkg sonka
15 dkg konzerv ananász
12,5 dkg juhtúró
1 kis pohár tejföl
10 dkg trappista sajt
olívaolaj
só, bors

A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A csirkemellet felkockázzuk. A gombát megmossuk és felaprítjuk, a sonkát csíkokra vagy kockákra vágjuk. Az ananászt szűrőbe tesszük, hogy egy kicsit lecsöpögjön a leve.

Egy ferdefalú serpenyőben olajat hevítünk és a hagymát megfuttatjuk rajta. Hozzáadjuk a csirkét és tovább pirítjuk. Pár perc után hozzáadjuk a gombát, megsózzuk, megborsozzuk és lefedjük, hogy megpuhuljon a hús. A sonkát és az ananászt csak a legvégén adjuk hozzá. Közben a juhtúrót villával összetörjük és elkeverjük a tejföllel.

Ha a gomba és a csirke már jó, hozzáadjuk a sonkát és az ananászt. Szinte az összes levet el kell főnie, tehát nagyobb lángra is lehet kapcsolni.

A végén a juhtúrós tejföllel besűrítjük a ragut és készen vagyunk. Köretnek főtt rizst kínáljunk és tálalás előtt szórjuk meg reszelt sajttal a ragut.

A sóval óvatosan kell bánni, mert ugye a juhtúró önmagában elég sós.


 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr462816442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ágni. 2011.09.02. 12:54:25

huh ez nagyon finom lett :)) bár ananászt nem raktam bele, mert egyes személyek a családban finnyásak.. de így nélküle is remekre sikerült :) mindenkinek nagyon ízlett. ;)
süti beállítások módosítása