B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Édes-savanyú hal

2011.03.30. 09:36 Benyeszke

Vannak dolgok, amikről sokan úgy gondolják, hogy jobb az üveges/zacskós készen kapható változat, mint az otthon elkészített. Nos én az édes-savanyú szószról ezt hittem egészen addig, míg nem találkoztam ezzel a recepttel a néhai Poronty oldalán. Persze bambuszrügy nincs benne, de nagyon finom és ami a legfontosabb nincs benne mesterséges anyag.


Hozzávalók (4 személyre)

60 dkg ördöghal (pangasius is lehet)

Pác
2 gerezd fokhagyma lereszelve
2 cm gyömbér lereszelve
2 ek szójaszósz
1 ek hideg víz
1 kk só és cukor

Bunda
1 tojás
6 ek liszt
késhegynyi szódabikarbóna
bő olaj a sütéshez

Szósz
2 cm gyömbér
1 vöröshagyma
1 paradicsom
1 doboz ananászkonzerv
2 ek paradicsompüré
3 ek szójaszósz
1 ek étkezési keményítő
só, cukor, ecet

A sokféle hozzávaló ellenére meglepően könnyen és gyorsan elkészül. A halat falatnyi darabokra vágjuk. A pác hozzávalóit összekeverjük és a halat beletesszük. Állni hagyjuk.

A szószhoz egy ferde falú serpenyőben vagy wokban olajat hevítünk és a lereszelt gyömbért és az apróra vágott hagymát nagy lángon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk az ananászt és tovább pirítjuk. Pár perc múlva beletesszük a nyolcfelé vágott paradicsomot, a paradicsompürét, az ananászlé felét és sóval, cukorral és kevés ecettel ízesítjük. Nagy lángon forraljuk.

Közben a bundához felverjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, valamint néhány evőkanál hideg vizet. Ennek a masszának nem szabad túl lágynak lennie, mert akkor nem tapad meg a halon. Ha kell még hígítani, a hal páclevét is lehet használni. Egy lábasban olajat hevítünk a sütéshez.

A szószt befejezzük, úgy hogy a maradék ananászléhez keverjük a keményítőt és ezt a többihez adjuk. Nagy lángon forraljuk, így pár perc alatt besűrűsödik. Ellenőrizzük az ízesítést majd lehúzzuk a tűről.

A haldarabokat a bundában megforgatjuk majd forró olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük.

A halat az édes-savanyú szósszal és párolt rizzsel tálaljuk.
 

Szólj hozzá!

Címkék: ázsiai kínai recept wok rizs

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr962784285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása