B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Quesadilla

2011.03.27. 11:45 Benyeszke

Mi idea. Mi receta. Az első olyan étel volt ez évekkel ezelőtt, amit nem recept, hanem saját ötletek alapján készítettem el. A Friday’s-ban ettem először quesadillát és nagyon de nagyon finom volt. Akkor arra gondoltam, hogy volt benne hagyma, paprika meg csirkemell tehát nem lehet bonyolult elkészíteni. Nagyon nagy kedvenc.

Hozzávalók (4 személyre)

40 dkg csirkemellfilé

1 nagy fej vöröshagyma

1 nagy kaliforniai paprika (lehet sárga vagy piros)

20 dkg trappista sajt

4 tortilla lap

tejföl

2 paradicsom

fél lilahagyma

1 cm piros chilipaprika

ketchup

só, bors

olívaolaj

A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A csirkemellet kockákra vágjuk, a paprikát szintén. Egy ferde falú serpenyőben olajat hevítünk és a hagymát megdinszteljük. Utána hozzáadjuk a csirkemellet, jól összekeverjük és lefedjük. Időnként megkeverjük.

A paprikát akkor adjuk hozzá ha a hús  már majdnem puha. Az egész tölteléket sóval és borssal ízesítjük.

Közben a sajtot lereszeljük.

A „salsához” a lilahagymát meghámozzuk és nagyon finomra aprítjuk. A paradicsomot meghámozzuk és felkockázzuk. A chilipaprikát apróra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a hagymát, a paradicsomot és a chilit majd adunk hozzá egy kevés ketchupot, valamint egy kevés sót és cukrot. Semmi köze ennek a klasszikus salsához, de nagyon finom és tök jól megy a quesadillához.

Ha a csirke és a paprika is megpuhult, a tölteléket lehúzzuk a tűzről. Egy kisebb serpenyőbe beleteszünk egy tortilla lapot, megszórjuk sajttal, majd a közepébe teszünk a töltelékből. Meg kell várni míg a sajt megolvad és a tortilla külső fele megpirul. Ekkor félbehajtjuk és egy tányérra csúsztatjuk. Tejföllel és a „salsával” tálaljuk.

Teljesen off topic szeretném megosztani veletek, hogy tegnap a Noé Állatotthon vicces macskafotó pályázatán Bogyó Őrmester az előkelő második helyen végzett. Én vettem át az ajándékcsomagot a kisasszony nevében, de persze itthon azonnal átadtam neki ami megilleti.

3 komment

Címkék: spanyol tortilla gyors vacsora saját recept

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr302775070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DóraTanár · http://www.doratanar.hu 2011.04.03. 07:44:23

Szia Besbe!
Már egy ideje nézegetem a blogodat (meg a hozzászólásokat a HV-n:-) és nagyon tetszik! Isteni receptek meg ötletek vannak itt és érthetően leírva. Tudok főzni, de az ötletekkel (pontosabban azok hiányával) mindig bajban vagyok. :-(
A quesadilla az egyik kedvencem, Tenerifén sokat ettünk :-) mióta itthon vagyunk kevesebbet. Szívesen megcsinálnám, de a párom gyomra nem bírja a hagymát. Szerinted anélkül is jó lehet ha azt kihagyom a receptből?
Köszönöm. Dóra

Benyeszke · http://besbe.blog.hu/ 2011.04.03. 10:23:03

@DóraTanár:
Szia Dóra!
Köszönöm a kedves szavakat, örülök, hogy tetszik a blog!
Ugye a quesadilla alapja a sajt és a tortilla, ezek nélkül nem lehet elkészíteni. A hagyma ahhoz kell, hogy a töltelék jó szaftos legyen. Én azt mondanám, hogy el lehet készíteni nélküle, de akkor több paprika kell bele és mondjuk egy darab meghámozott paradicsom, de jól el kell párologtatni a levét akár kicsit megkapatni is lehet. Nagy kár, hogy pont a hagyma a problémás...:-(
A nem nyers (főtt, pirított, dinsztelt) hagymát sem bírja a párod gyomra?

DóraTanár · http://www.doratanar.hu 2011.04.03. 13:00:21

Köszönöm a jó ötletet, igen paradicsommal menni fog. Sajnos mindenféle hagyma, bármilyen formában bántja a gyomrát. Régebben komoly gyomorbajai voltak és bár mostanra már jó az étvágy, a hagymával való kínlódás megmaradt. De így ahogy javasoltad megcsinálom.

Szeretem az olyan blogokat ahonnan tanulhatok.
süti beállítások módosítása