Mi idea. Mi receta. Az első olyan étel volt ez évekkel ezelőtt, amit nem recept, hanem saját ötletek alapján készítettem el. A Friday’s-ban ettem először quesadillát és nagyon de nagyon finom volt. Akkor arra gondoltam, hogy volt benne hagyma, paprika meg csirkemell tehát nem lehet bonyolult elkészíteni. Nagyon nagy kedvenc.
Hozzávalók (4 személyre)
40 dkg csirkemellfilé
1 nagy fej vöröshagyma
1 nagy kaliforniai paprika (lehet sárga vagy piros)
20 dkg trappista sajt
4 tortilla lap
tejföl
2 paradicsom
fél lilahagyma
1 cm piros chilipaprika
ketchup
só, bors
olívaolaj
A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A csirkemellet kockákra vágjuk, a paprikát szintén. Egy ferde falú serpenyőben olajat hevítünk és a hagymát megdinszteljük. Utána hozzáadjuk a csirkemellet, jól összekeverjük és lefedjük. Időnként megkeverjük.
A paprikát akkor adjuk hozzá ha a hús már majdnem puha. Az egész tölteléket sóval és borssal ízesítjük.
Közben a sajtot lereszeljük.
A „salsához” a lilahagymát meghámozzuk és nagyon finomra aprítjuk. A paradicsomot meghámozzuk és felkockázzuk. A chilipaprikát apróra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a hagymát, a paradicsomot és a chilit majd adunk hozzá egy kevés ketchupot, valamint egy kevés sót és cukrot. Semmi köze ennek a klasszikus salsához, de nagyon finom és tök jól megy a quesadillához.
Ha a csirke és a paprika is megpuhult, a tölteléket lehúzzuk a tűzről. Egy kisebb serpenyőbe beleteszünk egy tortilla lapot, megszórjuk sajttal, majd a közepébe teszünk a töltelékből. Meg kell várni míg a sajt megolvad és a tortilla külső fele megpirul. Ekkor félbehajtjuk és egy tányérra csúsztatjuk. Tejföllel és a „salsával” tálaljuk.
Teljesen off topic szeretném megosztani veletek, hogy tegnap a Noé Állatotthon vicces macskafotó pályázatán Bogyó Őrmester az előkelő második helyen végzett. Én vettem át az ajándékcsomagot a kisasszony nevében, de persze itthon azonnal átadtam neki ami megilleti.