B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Csirkemell paradicsomos fehérbabbal

2011.02.10. 10:18 Benyeszke

Ennek a posztnak az is lehetne a címe, hogy „Fogj egy konzervbontót!”. Szerencsére még nem árulnak konzerv csirkemellet (bár tudom, hogy ez csak idő kérdése), de az étel nevében szereplő két másik hozzávaló bizony konzerv volt. Nem én vagyok a bűnös, csak követtem a receptet, ami megint csak Nők Lapja Konyhában volt, méghozzá egy nyári számban, afféle "Hogyan készítsünk gyorsan finomat a nyaralás alatt" rovatban. Hát öregem én nem akarnék konzerv babot enni a nyaralás alatt még akkor sem, ha maga Bud Spencer jönne értem a hajójával meg a madárral. Viszont ez a fogás tökéletes az olyan estékre amikor az ember lánya késő estig alakot formál derékmerevítővel meg hab bokasúlyokkal felszerelve (rövidebben: aquafitnesz).

Hozzávalók (4 személyre)
60 dkg csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg fehérbab (konzerv, és a nettó súly legyen 40 dkg)
40 dkg hámozott paradicsom (dettó)
4 szelet kenyér (maradjunk a toast kenyérnél, mert ide nem jó a fehér vekniből kanyarított „megyünk szántani” szelet)
só, bors
olaj
friss zsálya
1 csokor petrezselyem

Először is a zsálya. A férfiember nem ismeri, szerintem nem is nagyon kereste, de nekem sikerült levadászni a Hunyadi téri Culinarisban egy szép adagot, ezúton is köszi. Annyira érdekes számomra, hogy egy olyan apró dolog, mint a friss fűszernövény mennyire megváltoztatja az étel ízét. Kifinomultabb lesz tőle minden.

Fontos: 1 darab serpenyő kell hozzá, mert nagyon romantikus és egyszerű így elkészíteni egy ételt. Na jó, az tény, hogy nyaralás alatt ha mondjuk apartmanban lakik az ember az is nagy szó ha van egy használható edény amiben lehet kaját csinálni.

Először a csirkemellet készítjük el, szeletekre vágjuk, megsózzuk és felhevített olajon hirtelen megsütjük, azután félretesszük. Az olaj tegnap nagyon nem szerette a csirkét, vagy engem, ezt még nem tudtam kideríteni, összevissza csapkodott, sokkal jobban, mint szokott.

A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a felkockázott hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott zsályát és beleöntjük a paradicsomot. Sóval és zúzott fokhagymával ízesítjük. Addig forraljuk míg a paradicsom leve nagyjából elpárolog, majd hozzáadjuk a babot és azzal is összeforraljuk. Megszórjuk aprított petrezselyemmel és lehúzzuk a tűzről.

Utolsó lépésként megpirítjuk a kenyérszeleteket a serpenyőben. Nekem nem volt kedvem a babot átkanalazni egy másik edénybe, hogy teljesen recepthű maradhassak, ezért a rendkívül modern kenyérpirítót használtam, de ettől még nem lett kevésbé autentikus az étel.
 


A receptújságban észrevettem valamit: ugye a hús ízesítéséhez az eredeti recept szerint csak sót kell használni, ehhez képest az újságban az étel fotóján egy eléggé jól befűszerezett csirkemell látható, és hacsak nem fekete színű sót használtak, akkor ott még valami más is van. Ez csak egy laikus észrevétel.

Ez a konzerv csirkemell dolog elgondolkodtató. Elvégre annyi hülyeséget kitalálnak manapság, hogy miért ne lehetne ilyen is. Persze a konzervben nem lenne annyi valódi hús, helyette sokkal több adalékanyag. Aztán meg oda jutnánk, mint Louis de Funes a Szárnyát vagy combját című filmben, amikor a gépbe egyik oldalon szemetet töltenek, a másik oldalon meg kijön egy tökéletes fej saláta. És ez a film 1976-ban készült!

Off: a tegnapi nap egészen elképesztő volt a látogatottság szempontjából, köszönöm mindenkinek aki idekattintott, nagyon nagy öröm volt ma megnézni a statisztikát.

 

Szólj hozzá!

Címkék: csirke recept konzerv bab

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr692651127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása